Tvorac originalne serije Spartak Stiven S. Denajt ima u planu da snimi nastavak serije iz ranih 2010-ih, koja je probila kablovsku mrežu Starz. Planira se povratak u drevni Rim i osvrt na prvu originalnu seriju.

Kablovska televizija želi da oživi Spartaka nastavkom, jer je originalna serija uspela da dosegne publiku širom sveta. Matična kuća Starz-a Lionsgate Television je zadužena za produkciju Spartaka, a Denajt piše scenario i biće i izvršni producent.

„Neverovatna je čast biti pozvan da se vratim u svet Spartaka uz svu kreativnu podršku mojih kolega iz Starz-a i Lionsgate-a“, rekao je Denajt u izjavi. „Zajedno pravimo nešto zaista jedinstveno i neobično za sledeće poglavlje ove epske priče.“ Denajt je nedavno producirao Jupiter’s Legacy na Netfliksu. Među najpoznatijim projektima su i Bafi, Ubica vampira, Angel, Netfliksov Daredevil i dugometražni film Pacific Rim: Uprising.

Starz

Spartak: Krv i pesak je premijerno prikazana u januaru 2010. na Starz-u i odmah je postala hit, a rezultati gledanosti su bili odlični, ostavljajući dobar utisak na publiku narednih nekoliko godina (gledanost je bila malo bolja za serije Outlander i Power). U seriji — poznatoj po svojoj nadrealnoj, nasilnoj tematici — glumio je Endi Vitfild kao naslovni lik, trački gladijator koji je vodio ustanak robova protiv Rimskog carstva.

Nakon što je Vitfildu dijagnostikovan Non Hočkinov limfom u četvrtom stadijumu nakon prve sezone, Starz je snimio prikvel mini seriju, Bogovi arene, u kojoj se pojavljuje par likova iz originala. Nakon Vitfildove smrti 2011. godine, Lijam Mekintajer je preuzeo ulogu Spartaka u poslednje dve sezone, pod naslovom Osveta i Rat prokletih.

Novo poglavlje se dešava nakon poraza vojske robova i „oslikava novu priču o izdaji, prevari i krvi koja se odvija u senci Rima“, stoji u opisu projekta. Starz takođe kaže da će u nastavku glumiti likovi iz originalne serije – iako još nema nikakvih detalja.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *