Serija stiže na Amazon i baziraće se na malo mračnijoj verziji Marvel heroja.

Oren Uziel, koji je ko-scenarista hita Sandre Bulok i Čening Tejtuma Izgubljeni grad, piše scenario i za Spajdermena.

Serija će biti smeštena u doba američke recesije, 1930-ih godina, kada je stopa kriminala bila na visokom nivou. Ova priča neće biti povezana sa dosadašnjim Marvelovim filmskim univerzumom, već ćemo gledati samostalni univerzum u kom se ovaj lik nalazi, a navodno ni protagonista neće biti Piter Parker.

Marvel Comics

Spider-Man Noir je novija Marvelova kreacija, koja je prvi put predstavljena u mini-seriji stripa 2009. godine. Noir univerzum je alternativni univerzum koji iznova predstavlja neke od Marvelovih likova u brutalnom okruženju 1930-ih. 

Producenti i pisci serije su takođe potvrđeni, a njih sigurno već znate ukoliko pratite Marvel projekte. To su Fil Lord, Kristofer Miler i već pomenuti Oren Uziel koji su zaslužni za uspešnu sagu Spider-Man: Into the Spider-Verse, sa sjajnim Nikolasom Kejdžom koji je pozajmio glas liku.

Marvel Comics

Može se reći da je ovo Sonijev pokušaj da digne Spider-Man franšizu na noge. Osim već pomenutog Spider Versa i prvog Venoma, ostatak Sonijevih filmova nije ostvario zapažene uspehe na blagajnama, pogotovo nakon drugog dela Venoma koji je razočarao publiku i kritičare, kao i prošlogodišnjeg Morbiusa koji je dokrajčio reputaciju filmskog studija.  

Što se tiče nekih budućih projekata, treći Venom film je trenutno u razvoju, dok Soni takođe radi na filmskim verzijama likova kao što su Kraven the Hunter sa Eronom Tejlor-Džonsonom u glavnoj ulozi i Madame Web Dakote Džonson.

Sonijev plan je da neke od dogovorenih animacija ili filmova, pretvori u serije, nakon prošlogodišnjeg ugovora sa Amazonom, kada je usledila i najava Spider Society-a kao prve Sonijeve Spider-Man serije na striming servisu.

Ovo je drugi poznati Sonijev projekat koji se bazira na Marvelovim likovima na Amazon Prime Video i MGM+. Ranije je objavljeno da Amazon nastavlja produciranje serije Silk: Spider Society, sa producentkinjom Anđelom Kang, koja je producirala i The Walking Dead.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *