AMC je saopštio ovu vest u okviru predstavljanja na zimskoj novinarskoj turneji Udruženja televizijskih kritičara. Pored toga, AMC je najavio da će se poslednja sezona prateće serije Fear the Walking Dead sastojati od 12 epizoda koje će se prikazivati u dva bloka od šest epizoda. Prvi blok biće premijerno prikazan 14. maja u 21 čas, a drugi blok će premijerno biti prikazan kasnije ove godine.

Najava da će se Fear the Walking Dead završiti bila je u sklopu objave u vezi sa čitavim univerzumom Walking Dead-a, a AMC je takođe odredio datume premijere za spinof serije The Walking Dead: Dead City u kojima glume Loren Kohan i Džefri Din Morgan i The Walking Dead: Daryl Dixon sa Normanom Ridusom u glavnoj ulozi. Takođe je došlo do  obaveštenja o izmeni produkcije spinof serije Rick/Michonne u kojoj glume Endru Linkoln i Danai Gurira.

AMC

„Ovo je zaista uzbudljiva godina za The Walking Dead, jer privodimo epsko putovanje kraju. Fear the Walking Dead je postala jedna od najuspešnijih serija u istoriji televizije,“ rekao je Dan MekDermot, predsednik sektora za zabavu i AMC studija u kompaniji AMC Networks. „A sada smo spremni da predstavimo sledeću iteraciju franšize – dve nove (i očekivane) serije u kojima se pojavljuju omiljeni likovi Megi, Nigan i Deril. Uporedo sa tim počinjemo produkciju sledećeg poglavlja gde razrađujemo nezaboravnu ljubavnu priču Rika i Mišon, koju sa nestrpljenjem očekujemo da podelimo sledeće godine. Ova sledeća faza naše voljene franšize Walking Dead obećava da će gledaocima pružiti zabavu i oduševljenje. Novi fanovi i stari obožavaoci će gledati zombije kako šetaju preko Bruklinskog mosta, ispod Ajfelove kule, unutar Luvra i na desetine egzotičnih, kultnih lokacija iz Amerike i sveta.

Skot M. Gimpl, glavni urednik sadržaja za čitav serijal dodao je da The Walking Dead univerzum živi: „Kao sjajan završetak sage Fear the Walking Dead, oduševljeni smo što vam predstavljamo jednu od njegovih najživljih, najinventivnijih, najuzbudljivijih sezona ikad, dok započinjemo nova poglavlja sa starim favoritima: Megi i Niganom u ludnici postapokaliptičnog Menhetna koji imaju samo jedno drugo…Deril Dikson u Francuskoj, usamljenik koji ne može sam da se kreće kroz ovaj novi opasni svet, suočavajući se sa opakim neprijateljima i nikad opasnijim pretnjama zombija. I Rik i Mišon, u romantičnoj sagi o opasnom putu koji ih uvek vodi jedno ka drugom, dok se suočavaju sa novom civilizacijom i hordama zombija. Loren Kohan, Džefri Din Morgan, producenti Dejvid Zabel i Eli Džorne, Norman Ridus, Danai Gurira i Endru Linkoln stvaraju energičnu, i na momente potresnu magiju za sledeću fazu.”

AMC

Radnja osme sezone Fear the Walking Dead počinje odmah nakon završetka 7. sezone, kada napori Morgana (Leni Džejms) i Medison (Kim Dikens) da spasu Moa od PADRE-a nisu urodili plodom. Prema zvaničnom opisu, „Morgan, Medison i ostali koje su doveli na ostrvo žive pod PADRE-ovom licemernom vladavinom. Pošto su likovi demoralisani i potišteni, zadatak ponovnog rasplamsavanja vere u bolji svet leži na osobi koju su Morgan i Medison nameravali da oslobode na prvom mestu — Morganovoj ćerki, Mo.“

Glumačku ekipu serije čine Džejms, Dikens, Kolman Domingo, Denaj Garsija, Ostin Amelio, Kristin Evanđelista, Karen Dejvid, Džena Elfman i Ruben Blejds. Izvršni producenti su Gimpl, šouraneri Endru Čemblis i Ijan Goldberg, Robert Kirkman, Gejl En Herd, Greg Nikotero, Majkl Satrazemis i Dejvid Alpert. Produkcijska kuća je AMC.

Serija se završava nakon što je originalna serija emitovala svoju jedanaestu i poslednju sezonu 2022. godine, a finale serije je izašlo još u novembru.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *