Warner Bros nam je predstavio trejler za predstojeći peti film dobro poznate horor franšize. Kratak, ali efektan trejler na početku prikazuje monolog majke koju su zaposeli demoni, a u nastavku vidimo njene monstruozne napade na porodicu, i sestru koja pokušava da ih izvuče iz ovog pakla.

U jednom delu trejlera, kamera se fokusira na malu devojčicu koja gleda svoju majku kroz špijunku. „Ne izgledaš tako dobro, mama“, kaže devojčica dok se kamera pomera i otkriva da je njena majka sada jedan od parazitskih demona poznatih kao Deaditi. „Mama te voli do smrti“, stoji u sloganu filma. 

Warner Bros

Bet umorna od puta odlazi u posetu svojoj starijoj sestri Eli, koja sama odgaja troje dece u skučenom stanu u Los Anđelesu, stoji u zvaničnom sinopsisu petog dela. Ponovno okupljanje sestara prekinuto je otkrićem misteriozne knjige u zabačenom delu Eline zgrade, čije otvaranje priziva jezive demone. Ovaj neočekivani susret sa silama zla gura Bet u bitku za opstanak dok se suočava sa majčinstvom iz košmara. Zvanični trejler možete pogledati ispod:

Iako je Sem Rejmi, tvorac franšize, bio uključen u produkciju kao izvršni producent, ipak je uspeo da ubedi scenaristu i reditelja, Lija Kronina, da se potrudi da napravi verodostojan film, što znači da prati dešavanja iz knjige i uključi kvalitetne scene sa Deadite demonima. Kronin je očigledno prihvatio Rejmijev savet, jer će Evil Dead Rise uključivati mnogo „gnusnih, užasnih, zabavnih demona, sa više Deadite dijaloga nego ikada ranije“.

Nakon što su stopirani planovi za nastavke Evil Dead (2013) i Army of Darkness (1992), Evil Dead Rise je najavljen u oktobru 2019. kao peti deo u omiljenoj horor franšizi koja je počela sa The Evil Dead 1981. Uprkos tome što se peti deo može gledati i kao samostalan u celoj franšizi, Kronin je otkrio da će Evil Dead Rise nastaviti da balansira između horora i komedije rekavši: „Mislim da je ovo pravi horor pun terora, ali sam bio odlučan da se čak i u najmračnijim situacijama može naći humor.“

Lili Salivan i Alisa Saterlend predvode glumačku ekipu kao sestre Bet i Eli, a Gabrijel Ekols, Morgan Dejvis, Nel Fišer, Mia Čalis kao Džesika, Taj Vano, Džejden Danijels i Bili Rejnolds-Makarti čine celokupnu glumačku ekipu.

Evil Dead Rise biće prikazan u bioskopima 21. aprila.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *