Prema Džordžu R. R. Martinu, čak ni buduće spinof serije Igre prestola možda neće biti sigurne od predstojećih promena sa HBOMax servisom.

U objavi na svom blogu, autor je napisao da je rad na nekim od njegovih planiranih spinof serija u univerzumu Igre prestola odložen na neodređeno vreme. Nakon što se matična kompanija HBO-a, WarnerMedia, spojila sa Diskaverijem u aprilu, sadržaj na HBOMax platformi  postaje sve tanji kako bi se smanjili troškovi, što je doprinelo otkazivanju serija poput Love Life, Minx, Raised by Wolves, FBoy Island i Westworld.

Iako je prikvel Igre prestola, Kuća zmaja, imao najveće rejtinge za finalnu epizodu sezone koje je HBO video još od emitovanja originalne serije što je dovelo do brze obnove za drugu sezonu, Martin je napisao da drugi projekti u razvoju nisu tako sigurni.

Ollie Upton / HBO

„Rad na nekim od njih se kreće brže od drugih, kao što je uvek slučaj sa razvojem“, napisao je Martin. „Nijedna još nije dobila zeleno svetlo, iako se nadamo… možda uskoro. Par serija je odloženo, ali ne bih se složio da su mrtve. Nešto možete odložiti jednako lako kao što to možete nastaviti. Svakako su sve promene sa HBOMax-om uticale na nas.”

Iako Martin nije precizirao koji su projekti odloženi, postoji najmanje šest projekata za koje se navodi da su u razvoju, uključujući seriju Tales of Dunk and Egg, seriju o  princezi Nimeriji 10.000 brodova i spinof o Džonu Snežnom.

Martin je takođe odvojio neko vreme u objavi da pohvali filmove i serije u kojima je uživao ove godine, kao što su The Banshees of Inisherin, The Sandman i drugu sezonu The White Lotus-a.

„Briljantan performans Kolina Farela i Brendana Glisona“, napisao je o The Banshees of Inisherin. „Snažna priča, koju ću dugo pamtiti… ali tako tužna. Vidim da ljudi to nazivaju komedijom. Stvarno? U redu, ali to je crni humor.“


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

1 komentar
Velibor

1 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *