Ova 54-godišnja glumica bila je skoro nepoznata van Italije pre nego što je dobila ulogu u drugoj sezoni HBO hita snimanog na Siciliji.

Život Sabrine Impaćatore, nakon što je dobila ulogu Valentine, menadžerke hotela u drugoj sezoni HBO-ovog Belog lotosa, nije se samo promenio, već je okrenut naopačke. „Biti deo ovog projekta za mene je bila velika, ogromna šansa. Zato što sam konačno mogla da zaista vidim stvari koje, ovde u Italiji, inače jednostavno ne bi bile moguće.“

Po povratku u Italiju, Impaćatore je stekla slavu ulogama u N (Io e Napoleone) Paola Virzija iz 2006. i hitu Gabrijela Mučina iz 2018. A casa tutti bene. Ali osim što je glumila Serafiju u blokbasteru Mela Gibsona iz 2004. godine Stradanje Hristovo, ona je bila skoro nevidljiva za internacionalnu publiku. Beli lotos se emituje na kanalu Sky i na striming servisu Now u Italiji, ali je bio Sjedinjenim Državama glumica zaista videla uticaj serije.

„Često sam bila u Kaliforniji, ali nakon emitovanja prve epizode, svi su me prepoznavali“, kaže ona. „Postala sam deo pravog kulturnog fenomena koji se prati sa velikom strašću.

HBO/WarnerMedia

Druga sezona Belog lotosa smeštena je u Taormini u Italiji, a Impaćatore zauzima centralno mesto kao menadžer luksuznog hotela iz naziva serije.

„Moram da priznam, nisam gledala prvu sezonu kada sam dobila ulogu“, kaže ona. „Generalno ne gledam baš serije. Jednostavno nemam vremena. Pozvao me je moj agent i rekao da već četiri meseca traže glumicu za važnu ulogu i ne mogu da je nađu. U to vreme sam bila na snimanju drugog filma, pa sam u početku rekla ne.“

Ali prvi put, njen agent nije prihvatio ne kao odgovor.

„Moj agent mi je predložio da gledam prvu sezonu Belog lotosa, tako da te noći nisam spavala, sve epizode ​​sam bindžovala“, priseća se ona. „Kunem se, bila je to ljubav na prvi pogled. Pomislila sam, ovo je ono što mi odgovara. Drama i komedija u ovoj seriji se skoro preklapaju, linije su veoma mutne. Bacila sam se na posao i počela da snimim svoju audiciju.“

Tada su počeli problemi.

„Sećam se da je bila nedelja“, kaže Impaćatore. „Pozvala sam nekoliko prijatelja, glumaca, i zatražila njihovu pomoć, ali na dan kada smo bili spremni da snimimo, obojica su dobili pozitivne COVID rezultate. Tako da sam snimala svoju audiciju sa bratom koji se pravio da je drugi lik. Iako moj brat govori engleski, on nije glumac. Za audiciju sam morala da snimim pet scena, sve sa mnogo likova. Tako da mi je trebalo više ljudi. Poslala sam poruku svom komšiji, glumcu Alesandru Ričečiju, koji je radio na seriji Novi papa (glumi Fabijana). Došao je posle ručka da pomogne. Zatim sam nazvala Marit Nisen (Pod suncem Toskane), drugu komšinicu koja je takođe glumica. Njen sin nam je pomogao u snimanju. Počeli smo u podne i završili u 9 posle podne. U tom trenutku nisam mogla da gledam šta smo snimili. Bila sam veoma napeta. Plakala sam od strepnje. Pozvala sam drugu prijateljicu, glumicu Dodi Konti i ona je došla. Bili smo budni do 3 ujutru i odlučivali šta treba da pošaljemo.”

Trud se isplatio. Dva dana nakon što je poslala snimak, Impaćatorin agent ju je nazvao i rekao da su „svi bili oduševljeni“ njenim nastupom.

HBO/WarnerMedia

„Ali još uvek nisam bila sigurna“, kaže ona. „Prošla sam kroz još dve veoma napete nedelje. Još sam snimala film, na Dolomitima, produkcija mi nije dozvolila odsustvo da upoznam kreatora Belog lotosa Majka Vajta. Morali smo da završimo. Na kraju su me pustili jer sam insistirala. I tako sam konačno upoznala Majka.“

Opet, to je bila ljubav na prvi pogled.

„Kada odlučim da se pridružim projektu, radim to zato što se zaljubim u lika ili ljude koji na njemu rade“, kaže Impaćatore.

Na snimanju, Vajtova uputstva za nju su bila jednostavna. „Glumi kučku“, priseća se Impaćatore. „Imala sam scenu zajedno sa Dženifer Kulidž (koja glumi Tanju Mekvejd-Hant). Imali smo zajedničku scenu u kojoj je trebalo da je prekidam. Improvizovala sam, Dženifer je bila sva u roze, a prvo što sam rekala je: „Tako si ružičasta.“ Kada je pitala: „Na koga te podsećam?“, odgovorila sam: „Na Pepu Prase.“ Ceo set je zanemeo. Onda je Dženifer prasnula u smeh. Bila sam iznenađena kada sam videla da je ta scena završila u epizodi. I još više iznenađena kada se scena raširila celim svetom.”

Beli Lotos je otvorio novo poglavlje u Impaćatorinoj karijeri i životu i ona namerava da to maksimalno iskoristi.

„Ono što sam doživela u poslednjih nekoliko meseci bilo je zaista moćno, moćno i duhovno. Podrška koju sam dobila je neverovatna“, kaže ona. „Držim noge na zemlji, ali savladala sam bezbroj izazova i suočila se sa mnogim zatvorenim vratima, pretrpela sam mnoga razočaranja. Sada kada imam ovu priliku, želim da je iskoristim najbolje što mogu. I nameravam da uživam u tome.”


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *