Sreda (Wednesday) nastavlja da obara rekorde u prve tri nedelje od zvaničnog objavljivanja na Netfliksu, nadmašujući čak i nastavak dugo očekivanog dokumentarca Hari i Megan na rang-listi gledanosti.

Spinof serija Tima Bartona, sa glavnim likovima iz Porodice Adams, i Dženom Ortegom kao Sredom, je zvanično postala treći naslov koji je prešao milijardu odgledanih sati na Netfliksu u roku od mesec dana – do danas je to pošlo za rukom samo serijama Squid Game i četvrtoj sezoni Stranger Things.

To takođe znači da je Sreda nadmašila Damera Rajana Marfija i postala Netfliksova druga najpopularnija serija na engleskom jeziku svih vremena. 

Netfliks pravi svoju listu najpopularnijih naslova na osnovu gledanosti u prvih 28 dana od puštanja serije; na primer, Damer je za to vreme dostigao 856,2 miliona sati. Međutim, serija zaostaje 352,1 milion sati za brojkama 4. sezone Stranger Things u prvih 28 dana, a s obzirom da je Sreda skupila 269,7 miliona pregledanih sati između 5. i 11. decembra, čini se da će Stranger Things  zadržati svoju titulu broja 1 među TV serijama na engleskom jeziku.

Važno je uzeti u obzir da Stranger Things vremenski duže traje – 4. sezona traje oko 13 sati, dok Sreda traje 6,8 sati, što prvoj seriji daje značajnu prednost kada se porede samo sati gledanja. 

Zanimljivo je da Netfliks procenjuje da je neverovatnih 150 miliona domaćinstava pogledalo Sredu. To je više domaćinstava nego što je Stranger Things 4 dostigla tokom svojih prvih 28 dana. Sreda je ostvarila značajan uspeh, a Netfliks je u januaru 2023. zvanično potvrdio da je serija obnovljena za drugu sezonu koju fanovi željno iščekuju. 


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *