Džon Konstantin, najpoznatiji DC egzorcista, se ,,vraća iz mrtvih” nakon punih 17 godina. Studio Warner Bros je objavio da će se nastavak natprirodnog trilera Konstantin iz 2005. godine snimati uskoro. 

Za projekat su opet angažovali Kijanu Rivsa i reditelja Frensisa Lorensa, koji je debitovao na originalu. Rivs će se ponovo pojaviti kao egzorcista i demonolog Džon Konstantin, koji u originalu umire, ali ostaje tu da spase svoju dušu tako što sprečava da demoni iz pakla dođu na Zemlju. 

Lorenco DiBonaventura i Ervin Stof će biti izvršni producenti projekta. Akiva Goldsman će pisati scenario i producirati film uz pomoć svoje produkcijske kuće Weed Road Pictures zajedno sa sa Dž.Dž. Abrams i Hanom Minghellom iz Bad Robotsa.

Film iz 2005. je stvorio novu vrstu sveta u kome su anđeli i demoni živeli među ljudima, a vikendom odlazili u klabing. Natprirodne sile dobra i zla uspele su da se asimiluju i nauče da žive među smrtnicima. Međutim, uvek je bilo izuzetaka. Pored toga što se Konstantin fizički obračunavao sa demonima, često se radilo i o borbi sa njegovim unutrašnjim demonima.

Warner Bros

Poslednji put kada smo videli Džona, prestao je da puši. Pošto je dobio drugu šansu, činilo se da mu je drago što je okrenuo novi list i bio je spreman da počne ispočetka. Ali to ga je skupo koštalo. Njegova desna ruka, Čes (Šaja LaBaf), umro je u njihovoj misiji da se reše Antihrista. Otac Henesi se na prvi pogled predozirao alkoholom, a Bimana su progutali insekti. 

Potencijalna verzija novog Konstantina je da on počne da podučava Anđelu Dodson (Rejčel Vajz) kao svog novog učenika mističnih veština. Sada kada je Džon stariji, možda bi imalo smisla kreirati novog protagonistu ako DC želi da napravi franšizu. Anđela, sa svojim detektivskim iskustvom i novoprobuđenim psihičkim sposobnostima, uz odgovarajuću obuku bi mogla postati moćnija od Konstantina. 

Prvi film je zaradio preko 200 miliona dolara u 2005. na blagajnama širom sveta, a fanovi su već dugo zainteresovani za nastavak. Datum izlaska filma je i dalje nepoznat, ali spekuliše se da će to biti 2024. godina.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *