Najveći uspeh serije Kuća zmaja jeste što je već u prvoj epizodi uspela da ponovo rasplamsa ljubav prema Vesterosu i kod najtvrdokornijih fanova knjiga i prethodne serije, a kojima je najblaže rečeno nespretni završetak Igre prestola potpuno ogadio Martinovo delo. Sve preko toga je bonus, i to kakav!

Do sada smo odgledali tri epizode serije i možemo reći da je ovo itekako dostojan naslednik Igre prestola. Ako bismo morali išta da izaberemo kao negativno, to je što serija koristi istu naslovnu muzičku temu kao GoT. Za novu seriju je trebalo imati i novu špicu. Međutim, sa biznis tačke gledišta ovakav potez HBO ima sasvim smisla, te ćemo zažmuriti na jedno oko.

Sve ostalo – scenario, dijalozi, glumci, gluma, kostimi, perike (koje su u GoT na momente bile užasne), sama priča… chef’s kiss.

HBO

Nećemo ovde ništa spojlovati, ali moramo istaći da je jednostavno neverovatno da imamo priču smeštenu pre onoga za šta znamo kako se desilo i završilo, a da nam tako savršeno drži pažnju. Takođe je neverovatno videti ove još stvarnije ljude nego u GoT, koji otvoreno govore i o osećanjima, čega u prethodnoj seriji nije bilo mnogo. Vidimo porodičnu dramu i tragediju i ne znamo za koga da navijamo, jer je svako (po malo) u pravu.

Još nas čeka prelazak sa mladih glumaca na odrasle, te ne znamo kako će to izgledati i kakva će hemija među glumcima i s publikom da se razvije, ali za sada sve ide u savršenom pravcu.

Efekti, zmajevi – sve izgleda savršeno verodostojno i vidi se da se nije štedelo. Zmajevi izgledaju raznovrsnije nego u GoT, što je svakako poseban plus za ovu seriju.

Međutim, i pored sve vatrene akcije koju smo videli u ove tri epizode, zanimljivija nam je (odlično napisana) ljudska drama na dvoru, spletkarenje, politika, ono što je uostalom i GoT činilo toliko dobrom i popularnom serijom.

Ostaje nam samo da se nadamo da će serija nastaviti u ovom smeru i da nećemo doživeti razočaranja kao tokom prethodnog boravka u Vesterosu.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Marin

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *