Umesto da bude klasična autobiografija sa hronološki poređanim događajima, film Plavuša režisera Endrua Dominika je priča totalno drugačijeg koncepta, gde su granice između fikcije i realnosti zamagljene. Ovo je zapravo adaptacija romana Džojs Kerol Outs, a film će se takmičiti na filmskom festivalu u Veneciji u avgustu ove godine. 

Ništa manje nismo ni očekivali od reditelja koji je snimio Kukavičko ubistvo Džesija Džejmsa od strane Roberta Forda i Ubij ih nežno (Killing them softly). Film je dobio NC-17 rejting u Sjedinjenim Američkim Državama, što znači da sadrži eksplicitan sadržaj. (nije da bi to trebalo da bude bitno pošto se radi o Netflixovom filmu). 

Jasno je da Endru neće samo zagrebati po površini onoga što je Merilin Monro uopšte bila, već da će pokušati da pronikne u legendarni alter-ego filmske zvezde i holivudske ikone Merilin Monro ili Norme Džin Mortenson. Pogledajte trejler ovde:

Čini se da trejler ne odaje mnogo na prvi pogled. U pozadini možemo čuti kultnu numeru „Dijamanti su najbolji ženini prijatelji“ koja se savršeno uklapa u estetiku 1960-ih godina prošlog veka. 

„Endruove ambicije su bile vrlo jasne od samog početka — da kroz oči Merilin Monro predstavi verziju njenog života“, kaže De Armas. „Želeo je da svet doživi kakav je zapravo osećaj biti ne samo Merilin, već i Norma Džin. Otkrila sam da je to najhrabriji feministički pogled na njenu priču koji sam ikada videla.” 

Što se tiče Dominika, on i dalje odbacuje ideju da je film kontroverzan. “Film je iskren. Napravljen je s ljubavlju. Napravljen je sa dobrim namerama. Ali u isto vreme je pun besa“, kaže on. Čini se da dolazim u situacije gde ljudi smatraju da je nešto provokativno, ali to nikada nije moja namera. Samo pokušavam da stvari predstavim što jasnije mogu. Moja ambicija je da nateram publiku da se zaljubi u Merilin.”

Sa glumačkom ekipom koja uključuje i Ejdrijen Brodija, Bobija Kanavalea, Ksavijera Semjuela, Džulijanu Nikolson i Tobija Hasa, Plavuša stiže na Netfliks 28. septembra.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *