Od glumačke ekipe do snimanja, evo svega što treba da znate o filmu.

Hit serija se možda završila 2022. godine, ali fanovi će i dalje imati priliku da se vrate u svet Tomija Šelbija.

Stvorena od strane Stivena Najta, drama je smeštena u Birmingemu, u Engleskoj, i prati porodicu Šelbi, članicu kriminalnog miljea, koji se etablirao kao glavni igrač u ilegalnom klađenju i krijumčarenju tokom Prvog svetskog rata.

Serija je trajala šest sezona, zaključno sa 2022., a glumio je Kilijan Marfi kao Tomi Šelbi, vođe Peaky Blindersa. U glumačkoj postavi su mu se, između ostalih, pridružili Helen Mekrori, Pol Anderson, Sofi Randl, Fin Kol, Tom Hardi i Anja Tejlor-Džoj.

Sada, Peaky Blinders dobija filmsku obradu, a Najt je još 2021. rekao da je film u „razvoju“. Dodao je: „To je potpuno formirana ideja i ima početak, sredinu i kraj. I mislim da će to biti prikladan zaključak do sada ispričane priče.“

Netflix
Netflix

U martu 2024. Najt je dao još jednu uzbudljivu novinu, rekavši da će snimanje početi u septembru. U junu, Netfliks je potvrdio da je film na putu, podelivši fotografiju scenarija na platformi X.

Od Najtovih komentara o zapletu projekta do onih koji bi bili zainteresovani da ponove svoje uloge, evo svega što su kreator i zvezde serije rekli o filmu.

Pored stvaranja Peaky Blindersa, Najt je takođe kreirao popularan šou Ko želi da bude milioner, napisao biografski film o princezi Dajani Spenser i razvio Netfliks seriju All the Light We Cannot See.

Uprkos svom zauzetom rasporedu, Najt ostaje optimista u pogledu filma Peaky Blinders. Godine 2022., u podkastu Heart Breakfast, Najt je rekao da je skoro završio pisanje scenarija za film, rekavši: „Da, pišem ga upravo sada. Skoro sam završio sa pisanjem, i mi ćemo ga snimiti… Otvaram neke filmske i televizijske studije u Digbetu u Birmingemu.“

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Tokom jednog intervjua, Najt je otkrio da će novi članovi glumačke ekipe koji su se pridružili seriji u šestoj sezoni biti sastavni deo zapleta potencijalnog filma. „U šestoj sezoni dovodimo novu generaciju, i oni će biti deo onoga što se dešava u filmu“, rekao je Najt. „Mislim da je pronalaženje onih glumaca koje samo gledate i mislite, eto. Tu je budućnost.”

On je 2023. dao još više detalja o filmu, rekavši da je radnja smeštena tokom Drugog svetskog rata i da publika treba da „očekuje neočekivano“.

Kasnije te godine, Najt je izjavio u intervjuu za jedan časopis da „radi na poslednjim delovima toga“ i da planira da počne da snima sredinom 2024. Izgleda da je njegova vremenska linija bila tačna, jer je u martu 2024. rekao je da su na pravom putu da započnu snimanje na jesen.

„Snimamo ga u septembru, tu u Digbetu“, rekao je on.

Od završetka Peaky Blindersa, Marfi je povremeno razgovarao o povratku svom nezaboravnom liku – ali samo ako se to uradi kako treba.

„Ako ima još priče, voleo bih da to uradim. Ali mora da bude realistično“, rekao je oskarovac u maju 2023. „Stiv Najt je napisao 36 sati serije, a mi smo je završili ​​na tako visokom nivou. Zaista sam ponosan na tu poslednju seriju. Dakle, moralo bi biti legitimno i opravdano tražiti više.”

Nekoliko meseci kasnije, Marfi je ponovo prokomentarisao projekat o kome se pričalo, rekavši u julu 2023. godine: „To je verovatno najgora stvar u vezi sa Peaky Blinders – da me stalno pitaju o filmu!“ Nastavio je: „Voleo bih da snimim film ako ima još priča za ispričati. Sačekaću i videti, ali nemam novosti za vas o tome.“

Marfijeva uloga u filmu potvrđena je u martu 2024., kada je Najt rekao da se glumac „definitivno vraća“. Kada je Netfliks potvrdio da dolazi film Peaky Blinders, podelili su Marfijev citat u objavi na platformi X.

„Čini se da Tomi Šelbi nije završio sa mnom… Veoma je zahvalno ponovo sarađivati sa Stivenom Najtom i Tomom Harperom. Ovo je za fanove“, rekao je Marfi.

U seriji je glumica Sofi Rundl igrala Adu Torn, Tomijevu sestru. Godine 2023., kada je snimala Netfliksov The Diplomat, glumicu su pitali da li zna nešto o potencijalnom filmu.

„Ne znam“, odgovorila je glumica, objašnjavajući, „ali glumci su zaista poslednji kojima se bilo šta kaže jer mi sedimo ovde i onda dobijemo vesti. Postoje glasine, ko zna? Mislim da apetit za to najviše imaju fanovi, pretpostavljam.“

Pridruživši se Peaky Blindersu tokom pete sezone serije 2018. godine, Sem Klaflin je igrao Osvalda Mozlija, političara koji je postao jedan od glavnih antagonista protiv porodice Šelbi.

Tokom pojavljivanja u emisiji 2023., jedan član publike je pitao Klaflina da li ima bilo kakve informacije o filmu Peaky Blinders o kome se pričalo.

„Ne znam ništa“, odgovorio je glumac. „Verujem da se to dešava, ali nisam imao poziv. Voleo bih da se vratim u taj lik… to je bukvalno sve što mogu da kažem, nažalost.“

Glumica Kejt Filips je igrala Lindu Šelbi, bivšu ženu Tomijevog brata Artura. U razgovoru za jedne novine 2022. godine, Filips je govorila o finalu serije, rekavši da je „potpuno očarana i da je kraj tako razoran i iznenađujuć“.

Što se tiče toga da li bi bila zainteresovana da se pridruži glumačkoj ekipi potencijalnog filma, Filips je odgovorila: „Naravno, dođavola, da, bila bih oduševljena ako Stiven Najt želi da dovede Lindu u film. Da hvala!“


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *