KILL BILL: VOLUME 2 je imao premijeru pre 20 godina. To je završni deo sage o borilačkim veštinama i osveti Kventina Tarantina, a priča iza kulisa jednako je luda kao i Deadly Viper Assassination Squad.

Ideja o osvetničkom liku zvanom The Bride (Nevesta) nastala je na setu filma Pulp Fiction s Umom Turman. Tarantinov ep Kill Bill završio je produkciju 2003. godine. Prvi montirani materijal trajao je 4 sata, pa su distributeri Miramaxa ubedili Tarantina da ga podeli u dva dela.

Naslovni lik ima veću ulogu u nastavku, a Tarantino je prvobitno želeo veliku zvezdu za ulogu Bila. Navodno je ponudio ulogu Vorenu Bitiju, koji ga je odbio. Tada se okrenuo drugom izboru – Dejvidu Karadinu, zvezdi popularne serije iz 70-ih, Kung Fu.

Kung Fu je bila jedna od Tarantinovih omiljenih serija iz detinjstva, ali u vreme kad je Karadin dobio ulogu, njegova popularnost je splasnula. Bio je nezaposlen i primao je socijalnu pomoć, pa je prirodno skočio na priliku da ga režira Tarantino.

Druga nova uloga bila je ćerka Neveste i Bila, B.B. Igrala ju je mlada glumica Perla Hejni-Džardin, a 15 godina kasnije pojavila se u još jednom Tarantinovom filmu kao hipi diler droge u filmu Once Upon A Time In Hollywood.

Upoznajemo i Paija Meija, mentora Neveste, moćnog majstora borilačkih veština. Tarantino je prvobitno želeo legendarnog koreografa borilačkih scena Vu-Ping Juena za tu ulogu, ali im se rasporedi nisu uklapali. Umesto toga, Tarantino je odabrao Gordona Liua, zvezdu nekoliko klasičnih hongkonških filmova iz 70-ih.

Liu je takođe igrao Džonija Moa, vođu Crazy 88 u Kill Bill Vol. 1. Tarantino je kao inspiraciju za pisanje Kill Bill-a naveo klasik o borilačkim veštinama iz 1978. godine, The 36th Chamber of Shaolin (u kojem je Liu imao glavnu ulogu).

Tarantino je prvobitno planirao da Rikardo Montalban igra penzionisanog makroa Estebana Vihala. Međutim, kad Montalban nije mogao doći na čitanje scenarija, Majkl Parks je uskočio. Parks je toliko impresionirao Tarantina da mu je dao tu ulogu.

Deril Hana se takođe vratila kao El California Mountain Snake Drajver. Navodno se ona i Turman nisu slagale tokom snimanja, do te mere da su osoblju naredili da ih drže podalje jednu od druge tokom promovisanja filma.

I Majkl Madsen ima veću ulogu ovaj put, igrajući Sidewindera Bada. Madsen je sam doneo šešir koji Bad nosi. Tarantino nije bio oduševljen šeširom i, iako mu je dopustio da ga zadrži, to je razlog zašto vlasnik kluba u filmu takođe ne voli šešir.

U scenariju je postojalo poglavlje pod nazivom Jukijina osveta, u kojem sestra Gogo Jubari iz prvog filma traži osvetu protiv Neveste. Izbačeno je i zamenjeno poglavljem o Masakru kod dva bora.

Kao i obično, Tarantino se referira na druge filmove. Bad o Nevesti kaže: ,,Uhvatio sam kaubojku koja nikada nije uhvaćena.” Ovo je referenca na film iz 1978. godine, The Driver, u kojem Brus Dern kaže: ,,Uhvatiću kauboja koji nikada nije uhvaćen.”

Tarantino je kasnije izjavio da je Five Point Palm Exploding Heart Technique koji koristi Nevesta preuzet iz filmova Executioners from Shaolin i Clan of the White Lotus braće Šo. 


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *