Iako je Fallout bio ogromna kocka za Amazon, ova opsežna, skupa serija je uspela istovremeno da stvori potpuno novu priču u svetu video igara i da zadovolji dugogodišnje obožavaoce tog sveta. Plus, trejleri su privukli veliku pažnju, što je doprinelo da serija postane veliki hit.

Kritike obožavalaca serije su zaista dobre. Iz epizode u epizodu, uzbuđenje samo raste. Trejleri su već učinili da izgleda kao da će uspeti da izvuku najbolje iz serije, i u tome su uspeli.

Ton, vizuelni prikazi, pažnja prema detaljima sveta igre su daleko iznad nekih drugih adaptacija koje su pokušale da prenesu video igru na ekran, ali nisu uspele. Ovo je izuzetno veran prikaz, ali nije direktna adaptacija, iako sa video igrom deli jednu centralnu osnovnu liniju: Vault Dweller (Ela Purnel) mora da izađe na Zemljinu površinu i pronađe svog oca.

To je Lusi, koju igra Ela Purnel iz Yellowjackets-a u onome što bismo rekli da je za nju veliki preokret. Dok se njena naivnost i nevinost polako izobličuju u užasima pustoši, dobro se drži kroz celu seriju i zadržava osnovne moralne vrednosti čak i kada se nađe u velikoj opasnosti.

Takođe imamo i sjajno izvođenje Arona Motena, glumca koji nije bio toliko poznat pre ovoga, ali kao Maksimus, štitonoša Bratstva čelika, on preuzima ličnost ,,kul čudaka”, ali u ovom slučaju to je kompliment. On je daleko od opasnog vojnika kakvog biste očekivali od Bratstva. On je više neka vrsta dečaka ubačenog u muško odelo (bukvalno, u ovom slučaju) i daleko od uobičajenog borbenog veterana.

I naravno, tu je i Volton Gogins. Glavni utisak nakon trejlera je da se Gogins odlično snašao u ulozi Ghoul-a, i sada možemo to i da potvrdimo. Primetićete da je ovo ustvari dvostruka uloga, Gogins je sa jedne strane opaki, ponekad podli revolveraš sa nosem koji nestaje CGI magijom, a sa druge strane ga vidimo i kao poznatog glumca pre rata kada počinje da radi za Vault Tec korporaciju dok polako počinje da shvata koji su njihovi stvarni planovi.

Prime Video

Ovu seriju režira Džonatan Nolan (tvorac Westworld-a) i naravno da sadrži neke tradicionalne misterije u njegovom stilu. Mnogi fanovi će biti blisko upoznati sa nekim od njih, kao što su „trezori su zapravo loši i zastrašujući većinu vremena“, iako je to koliko su loši i dalje nešto što će se polako otkrivati u seriji. Zatim, postoje i dodatna pitanja. Šta je ovo što svi u Pustoši pokušavaju da pronađu? Zašto je Lusin otac odveden? Ko je vojskovođa u planini? Kako je Goginsov ghoul preživeo ovoliko dugo i šta još traži?

Iako na sve ovo nije odgovoreno do kraja, ovo nije serija na Netfliksu ili HBOMax-u gde sedimo i grizemo nokte dok čekamo da vidimo da li će serija biti otkazana ili ne. Ovde svi znaci ukazuju na to da Amazon veruje u mogućnosti ove serije a druga sezona je već u pripremi.

Potpuno su uspeli da pogode ton video igre. Ovo definitivno nije serija za decu, jer je ispunjena krvlju, psovkama, seksom, golotinjom, svime što imamo i u igri. Ali ne na eksploatatorski način, već samo u svrhu preslikavanja igre na različite načine.

Prime Video
Prime Video


Pažnja posvećena detaljima ovde je sjajna, od replika oružja do Stimpaksa do dizajna setova Vaulta i CGI-ja pustinje, koji nikada ne izgleda lažno. Dok je serija kao što je The Last of Us morala donekle da stvori uništen svet, Fallout je morao da podigne nivo sopstvenog sveta tri nivoa više, i oni su to učinili.

Zamerki skoro i da nema. Ovde nema mnogo emocionalne težine do poslednjih minuta, ali je toliko zabavno da vas nije ni briga. Početak serije može biti pomalo zbunjujuć sa svim različitim pričama, ali se vremenom izglađuje. Ovo je serija koja pokriva sve uglove Fallout univerzuma, ne samo preživljavanje u Pustoši, već i Goginsovo istraživanje predratnih priča i Lusinog brata koji se zaglavio u svom originalnom trezoru rešavajući sopstvene misterije. 

Bili bismo šokirani da se fanovima Fallout-a ne dopadne serija i da ne požele da vide još. Što se tiče publike koja nije igrala video igru, ne može baš da se predvidi da li će ovo biti jednako uspešno kao The Last of Us ali bez obzira na to, verujemo da će dobro proći i sigurno ćemo dobiti jednu ili više sezona nakon ovoga.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *