Producent potvrđuje da film nije samostalan, već se povezuje s drugim filmovima iz franšize. ,,Volim sve te filmove. Nisam želeo da ih izostavim ili zanemarim.”

Alien: Romulus stiže u bioskope tek u avgustu, ali je već dobio vetar u leđa. To je zato što su Ridli Skot i Džejms Kameron, visoko cenjeni režiseri iza jednih od najvećih filmskih hitova, Alien (1979) i Aliens (1986), već izrazili svoju ljubav prema Romulusu, koji se dešava između njihova dva filma i čvrsto se povezuje s njima. Danas su Alvarez i Disney konačno otkrili zastrašujući prvi uvid od 62 sekunde koji ponovo uspostavlja izgled i osećaj pravih klasika franšize.

Priča se fokusira na grupu dvadesetogodišnjih svemirskih kolonizatora i sakupljača koji imaju nesreću da se sretnu s Ksenomorfom unutar napuštene svemirske stanice. Film ima posebno mladu glumačku ekipu predvođenu Kejli Spejni i Izabelom Mersed, kao i Dejvidom Džonsonom, Arčijem Renoom, Spajkom Fernom i Ajlin Vu. Alvarez kaže da je ideja da se prate mlađi ljudi u ovom svetu potekla iz izbrisane scene iz filma Aliens, koju je Kameron kasnije vratio u produženoj verziji specijalnog izdanja.

,,Postoji trenutak u kojem vidite grupu dece kako trči po hodnicima ove kolonije. I pomislio sam wow, kako bi bilo da ta deca odrastu u koloniji kojoj je potrebno još 50 godina da se teraformira? Tako da sam razmišljao, ako ikada ispričam priču u tom svetu, definitivno bih bio zainteresovan za tu decu kada dostignu dvadesete godine.”

Pogledajte trejler ispod.

Osmi film u franšizi Alien prvobitno je trebalo da bude Hulu izdanje, slično prikvelu Predatora koji je dobio pohvale, Prey (2022), ali je studio mudro odlučio da ga prikaže u bioskopima na samom početku snimanja.

Kada je Alvarez prikazao svoju režisersku verziju stvaraocu franšize i producentu Romulusa, Ridliju Skotu, to je učinjeno bez VFX-a, ali je engleski reditelj ipak bio oduševljen, komentarišući: ,,Fede, šta da kažem? Fantastično je.”

,,Džejms Kameron je takođe osoba koju sam upoznao tokom godina, i kada je saznao da radim na ovom filmu, počeli smo da razgovaramo o tome. Takođe sam imao tu konverzaciju s njim na nivou scenarija. Sada je pogledao film i oduševljen je. Fascinantno je i to što su Kameronovi i Skotovi komentari potpuno različiti. Svi njihovi komentari, beleške i razmišljanja o filmu i filmskoj umetnosti bili su izuzetno pametni, ali oba reditelja imaju potpuno različite pristupe. Fantastičan deo mogućnosti da napravim ovaj film je što imam priliku da sarađujem s njima.”


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *