The Regime

Kejt Vinslet se vraća na HBO u novoj miniseriji nakon uspeha serije Mare of Easttown. U seriji The Regime, Vinslet tumači lik Elene Vernham, kancelarke fiktivne srednjoevropske države kojom vlada čeličnom pesnicom. Međutim, njen stisak možda slabi zbog pritiska zatvorenog lidera opozicije njenog režima (Hju Grant).

Iako je najavljena kao drama, ova politička satira izgleda kao da ima potencijal da postane potpuno neuračunljiva crna komedija, a to je promena koju bih rado prihvatio. Bez obzira na sve, ovo je serija koju treba pratiti na HBO ovog meseca, iznad svih ostalih. Na HBO od 04.03.

Kung Fu Panda 4

Četvrto poglavlje omiljene Dreamworks franšize će i roditelje i decu usrećiti novom avanturom. U akcionoj komediji, Po mora da obuči novog ratnika nakon što je izabran da postane duhovni vođa Doline mira. Međutim, kada moćna čarobnica koja menja oblik ugleda njegov štap mudrosti, on iznenada shvata da neće sve ići tako lako. Udružuje se sa opakom lisicom i ubrzo otkriva da se heroji mogu naći na najneočekivanijim mestima. U bioskopima od 07.03.

The Gentlemen

Serija je delo Gaja Ričija, poznatog po filmovima u kojima se sudaraju viši slojevi društva i kriminalci. The Gentlemen pretvara istoimeni film iz 2019. u novu Netfliksovu seriju u kojoj glume Teo Džejms, Kaja Skodelario, Džoeli Ričardson, Vini Džons i Rej Vinston. Teo Džejms tumači lik vojvode Halsteda, poznatog pod imenom Edi Hornimen, otuđenog sina engleskog aristokrate koji nasleđuje porodičnu vilu. Međutim, uskoro otkriva da vila leži na vrhu najveće plantaže marihuane u Evropi. Na Netflixu 07.03.

Mary & George

Serija Mary & George inspirisana je neverovatnom, ali istinitom pričom o Meri Vilije (Džulijan Mur), koja je obučavala svog lepog i harizmatičnog sina Džordža (Nikolas Galicin) kako da zavede Kralja Džejmsa I i postane njegov moćni ljubavnik. Iako skromnog porekla zahvaljujući neverovatnim spletkama majka i sin uspevaju da dostignu najviše titule. Postali su najbogatiji i najuticajniji ljudi koje je engleski dvor ikada video. Ulog postaje još veći pod pretnjom španske invazije i nemirima na ulicama. Serija Mary & George je opasno smela istorijska psihodrama o nečuvenom tandemu majke i sina koji su spletkarili, zavodili i ubijali kako bi osvojili engleski dvor i postelju Kralja Džejmsa I. Na SkyShowtime-u od 08.03.

Invincible season 2, part 2

Druga polovina druge sezone jedne od najbolje ocenjenih animiranih serija, Invincible, stiže na Amazon Prime Video 14. marta – na 21. godišnjicu nastanka stripa koji ga je inspirisao.

Radnja serije, zasnovane na revolucionarnom stripu Roberta Kirkmana, Korija Vokera i Rajana Otlija, prati 18-godišnjeg Marka Grejsona, koji je sličan svakom drugom momku njegovih godina – osim što mu je otac najmoćniji superheroj na planeti. Nakon izdaje Nolana u prvoj sezoni, Mark se bori da ponovo izgradi svoj život suočavajući se sa novim pretnjama, dok istovremeno vodi unutrašnju bitku sa svojim najvećim strahom – da bi mogao postati kao njegov otac, a da toga nije ni svestan.

The Iron Claw

U neverovatnoj istinitoj priči, Efron, Vajt, Dikinson i Simons prikazuju tugu u svim njenim nijansama. The Iron Claw je priča o duhovima iz prošlosti, o porodici koju progone izgubljeni članovi i njihova sopstvena krivica. Ovo je mnogo više od obične melodrame – to je stvaranje mita na velikoj, a opet intimnoj skali. Film pokušava da izrazi mali deo Von Erih legende, predivno prikazujući Kevinovu ličnu borbu. Od 21.03, u bioskopima.

3 Body Problem

Kreatori Igre prestola, Dejvid Beniof i D.B. Vajs, rade na novoj naučnofantastičnoj seriji pod nazivom 3 Body Problem koja bi mogla biti najuzbudljivija i najrizičnija serija 2024. godine. Serija je zasnovana na naučnofantastičnim knjigama Ljua Cisina, koje govore o vanzemaljskoj invaziji na Zemlju. Vanzemaljci, poznati kao Trisolaranci, napadaju naučnike čovečanstva kako bi im onemogućili napredak dovoljan da se suprotstave invaziji. Knjige su pohvaljene kao jedne od najboljih i najinteligentnijih naučnofantastičnih priča u poslednjim godinama, a nadolazeća adaptacija Beniofa i Vajsa izazvala je veliko uzbuđenje.

Rad Beniofa i Vajsa na Igri prestola predstavlja istovremeno uzbudljiv i zabrinjavajući faktor u vezi sa 3 Body Problem. Oni su vešto adaptirali završene knjige Džordža R.R. Martina, ali je kvalitet značajno opao nakon što su prestali da prate priču iz knjiga. Srećom, knjige 3 Body Problem su već završene, što znači da Beniof i Vajs imaju više nego dovoljno materijala za rad. Na Netflixu 21.03.

Oppenheimer

Ukoliko ste propustili da pogledate Openhajmera u bioskopima, na SkyShowtime ćete imati priliku da pogledate kako je jedan od najvećih umova doprineo svetskoj tragediji. Svaka scena vodi jedan korak bliže do kataklizme, a Kristofer Nolan je majstor u pravljenju tenzije kroz naizgled banalne trenutke, stvarajući nepodnošljivo okruženje. Na SkyShowtime servisu 23.03.

Godzilla x Kong: The New Empire

Najnoviji deo Monsterverse franšize prati borbe Godzile i Konga, stavljajući svemoćnog Konga i kolosalnog Godzilu pred nepoznatog protivnika koji dovodi u pitanje svetsko postojanje. Novi epski film će proći kroz istoriju ovih Titana, njihovo poreklo i misterije Ostrva lobanja, dok će istovremeno razotkriti mitsku bitku koja je pomogla u njihovom stvaranju i zauvek ih vezala za čovečanstvo. Od najnovijeg filma iz ove voljene franšize očekujte moćnog antagonistu, eksplozivnu akciju i spektakularne efekte. U bioskopima od 28.03.

Mothers’ Instinct

Savršena harmonija iznenada je narušena nakon tragične nesreće u kojoj život gubi dečak. Krivica, sumnja i paranoja razotkrivaju pravu prirodu ljudskih odnosa kroz introspekciju i prilično kratke dijaloge. U filmu se stavljaju na test vrednosti ljubavi, rivalstva, nadmetanja i straha nakon misteriozne smrti deteta jedne majke, koja postaje preterano bliska sa detetom druge majke. U bioskopima od 28.03.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *