Koliko su franšizi Jeloustoun potrebne originalne zvezde? Upravo ćemo saznati. Ove nedelje će verovatno doći do kulminacije oštre rasprave koja traje već nekoliko meseci, oko toga da li će se Kol Hauzer, Keli Rajli i Luk Grajms vratiti na očekivani spinof Jeloustouna koji će se nastaviti nakon završetka glavne serije. Situacija postaje napeta.

Planovi su u toku za spinof seriju Jeloustouna, čija će radnja biti postavljena u poslednjim epizodama originalne serije, koja počinje u novembru. Metju Mekonahi je za sada prvi izbor za glavnu ulogu, koji se navodno neće obavezati dok ne vidi scenario, što još nije slučaj, prema njegovom agentu. Međutim, producenti su mnogo bliži dogovoru sa Mišel Fajfer, koja je u pregovorima za žensku glavnu ulogu i trebalo bi da potpiše ugovor ili se povuče u narednih nedelju ili dve.

To ostavlja originalne zvezde Hauzera, Rajli i Grajmsa. Navodno, producent i scenarista serije Tejlor Šeridan zapravo nije osmislio spinof sa njima na umu. Do sada je napravio dve prikvel serije Jeloustouna, 1883 i 1923, bez originalne glumačke ekipe, a više takvih serija je u pripremi. Ali kada je ideja o uključivanju ovog trija kao mosta ka novoj seriji pokrenuta, Šeridan je odlučio da razmisli. Ipak, oni su omiljeni među fanovima, i za razliku od prikvel serija, ovaj spinof je smešten u savremeno doba.

Ali po kojoj ceni? Jer problem je novac, naravno. Serije Šeridana su prilično skupe, a originalne zvezde – uglavnom Hauzer i Rajli, insistiraju na ogromnim povećanjima plata kako bi se vratili. Rajli je, posebno, prvobitno tražila čak 1,5 miliona dolara po epizodi, što je u visini zarada najpoznatijih zvezda, iako je u nedavnoj komunikaciji taj broj smanjen na 1,2 miliona dolara po epizodi. I dalje ogromno povećanje. Hauzer, je navodno tražio 1,25 miliona dolara po epizodi sa 700.000 dolara po epizodi koliko trenutno zarađuje, a Paramount nudi 850.000 dolara po epizodi u prvoj sezoni i 950.000 dolara u drugoj sezoni (sa garancijom za dve sezone).

Paramount

Ovi visoki zahtevi su razumljivi ako uzmete u obzir da su Rajli i Hauzer brzo postali kvazi-glavni junaci i srce serije. Osim toga, Hauzer obavlja mnogo promocije, pojavljuje se na rodeima, konvencijama i događajima sa bikovima kao lice životnog stila Jeloustouna. Ipak, nijedno od glumaca iz Jeloustouna nisu postigli mnogo van serije otkako je počela 2018. godine, smanjujući njihovu motivaciju da odu i time njihovu pregovaračku moć. A da li je spinof seriji zaista potrebno da ih uključi? Možda i ne.

Komplikuje stvar to što su glumci svi plaćeni za šestu sezonu Jeloustouna koja se neće dogoditi, što znači da Paramount mora da plati glumcima za jednu sezonu čak i ako ne rade spinof. U pregovorima, Paramount i producenti 101 Studios su predložili da se taj novac upotrebi za povećanje plata u spinofu – koji se, podsetimo, smatra potpuno novom serijom ugovorno gledano – ali glumci su se usprotivili, tvrdeći da je to kao da im plaćaju njihovim sopstvenim novcem. Paramount i producenti su uzvratili da bi novac od plaćanja za sezonu 6 bio sitnica u poređenju sa višim platama na novoj seriji, koja bi mogla da traje godinama.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *