HBO razvija miniseriju zasnovanu na romanu Džilijen Flin, Dark Places (Tamna mesta).

Flin poseduje prava na roman i služiće kao tvorac i pisac na projektu, uz Breta Džonsona i Gerin Gardner. Tereza Kang i Karolina Gariti iz Blue Marble Pictures će biti izvršne producentkinje zajedno sa Andreom Jervolino i Monikom Bakardi iz produkcijske kuće Iervolino & Lady Bacardi Entertainment.

Roman je prvobitno objavljen 2009. godine, a u zvaničnom sinopsisu stoji:

„Libi Dej je imala sedam godina kada su njena majka i dve sestre ubijene u masakru u Kinakiju, u Kanzasu 1985. godine. Preživela je — i svedočila da je njen brat tinejdžer, Ben, bio ubica. Dvadeset pet godina kasnije, majka i ćerka detektivke lociraju sada već odraslu Libi i traže od nje detalje, verujući da je Ben nevin. Libi, koja je svoju mladost provela radeći u tok-šou, nada se da će zaraditi na svojoj tragičnoj priči: ponovo će se povezati sa ljudima iz te noći i prisetiti se svojih otkrića, uz naknadu. Dok Libina potraga ide od otrcanih striptiz klubova u Misuriju do napuštenih turističkih destinacija u Oklahomi, nezamisliva istina izlazi na videlo, a Libi se nalazi tačno tamo odakle je počela – u bekstvu od ubice.”

Ako projekat krene dalje, to bi bila najnovija ekranizacija jednog od romana Džilijen Flin. Roman je ranije adaptiran u film 2015. godine sa Šarliz Teron u glavnoj ulozi, i zaradio je 5,1 milion dolara širom sveta. 

A24

Flin je ranije sarađivala sa HBO-om na miniseriji Oštri predmeti, u kojoj je glumila Ejmi Adams i koja je bila nominovana za više Emi nagrada.

Flin je najpoznatija po romanu Iščezla, koji je adaptiran u istoimeni hit film sa Benom Aflekom i Rozamund Pajk u glavnim ulogama, a Flin je napisala scenario. Njena ostala dostignuća uključuju Utopiju na Amazonu i igrani film Udovice.

Pored Flin, tvorci serije su i Džonson i Gardner, koji su u braku više od 10 godina. Džonson je ranije kreirao Emi nagrađenu miniseriju u Showtime produkciji Bekstvo iz Danemore. Džonson je takođe pisao za serije poput Rej Donovan, Ljudi sa Menhetna i Hulu seriju Candy. Gardner je napisala niz kratkih filmova poput Chowchilla i nekoliko drugih.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *