Mark Rafalo je dobio glavnu ulogu u novoj HBO miniseriji koju režira Bred Ingelzbi.

Serija koja i dalje nema zvaničan naziv zasnovana je na originalnoj ideji i prati „grupu operativaca i kriminalce koje pokušavaju da uhapse“. Odluke o izboru glumaca donete su pre početka štrajka pisaca koji se trenutno odvija, a proizvodnja serije još uvek nema datum početka.

Serija označava povratak na HBO i za Ingelzbija i za Rafala. Ingelzbi je ranije kreirao HBO seriju Mer iz Istauna sa Kejt Vinslet u glavnoj ulozi. Serija je po objavljivanju dobila 16 nominacija za Emi, a na kraju je osvojila četiri. Mer iz Istauna je producirao Wiip u saradnji sa HBO-om, a ovaj duo će takođe producirati novu seriju.

Rafalo je i ranije sarađivao sa HBO-om. U seriji I Know This Much is True, igrao je dvostruku ulogu glumeći braću blizance, a ova serija mu je donela nagradu za najboljeg glumca u miniseriji. Glumio je i u HBO filmu The Normal Heart. Film je osvojio Emi za najbolji TV film, dok je Rafalo takođe bio nominovan za najboljeg glumca u miniseriji ili filmu. 

Ingelzbi je pisac i izvršni producent projekta. Pol Li i Mark Roibal su izvršni producenti za Wiip. Rafalo će pored glume biti i izvršni producent. Džeremaja Zagar će biti direktor i izvršni producent. Nikol Džordan-Veber i Džeremi Jačes iz Public Recorda će ko-producirati. 

„Apsolutno smo oduševljeni što smo još jednom udružili snage sa Bredom Ingelzbijem, briljantnim autorom Mer iz Istauna, rekla je Frančeska Orsi, izvršna potpredsednica programa i šefica HBO dramskih serija i filmova. „Bredova bezgranična kreativnost i sposobnost da očara publiku su zaista inspirativni, i jako smo uzbuđeni što ćemo krenuti na još jedno zajedničko putovanje. Kada se ukazala prilika da se udružimo sa Markom u još jednoj seriji, svi smo hteli da opet budemo svedoci kako on uspeva da ,,oživi’’ ulogu. Takođe nam je čast da sarađujemo sa Džeremajom, rediteljem čije će duboko razumevanje vizuelnog pričanja priče samo podići ovaj projekat na novi nivo. Spoj ovih talenata je jako uzbudljiv i ne možemo da čekamo da podelimo ovu priču sa svetom.”

Rafalo je renomirani filmski glumac sa tri nominacije za Oskara za filmove — The Kids Are Alright, pa za Foxcatcher i Spotlight. Takođe je poznat po ulozi doktora Brusa Banera/Hulka u Marvelovom filmskom univerzumu. Njegove ostali poznati projekti uključuju filmove Velika iluzija, Zatvoreno ostrvo, Zodjak, i Kolateral.

Osim serije Mer iz Istauna, Ingelzbi je prvenstveno poznat kao filmski pisac. Najveće zasluge je dobio za filmove Beg iz divljine, Prijatelji, Noćna potera i Čelična pravda


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *