Prime Video je najavio 1. septembar kao datum premijere druge sezone fantazijske serije The Wheel of Time, nakon skoro dve godine. Objavljene su i nove slike sa snimanja.

Zasnovan na bestseleru Roberta Džordana, avanturistička fikcija The Wheel of Time govori o skromnom dečaku sa sela, Randu al’Toru (Džoša Stradovski), koji saznaje da je Ponovorođeni Zmaj—opasna figura iz istorije koja je predodređena da spase svet… ili da ga uništi. 

Prime Video

Očajnički želeći da ga zaštite od Mračnog, vojska moćnih čarobnica mora da se izbori sa njegovom rastućom moći i sve većim ludilom. Točak vremena se okreće, a poslednja bitka se približava. Iako je Rand mislio da je uništio Mračnog, zlo nije nestalo iz sveta. U drugoj sezoni, nove, ali i stare pretnje proganjaju prijatelje iz Dve reke, sada raštrkane širom sveta. Mladi heroji, koji su zajedno putovali od sela Dve reke pa sve do severnog kraljevstva Fal Dara u prvoj sezoni, sada su upali u vrtlog sopstvenih avantura.

Žena koja ih je pronašla i vodila je sada nemoćna da pomogne, i zato moraju pronaći druge izvore snage, jedni u drugima, ili u sebi. U svetlosti… ili tami.

Prime Video

U seriji takođe igraju Rosamund Pajk kao Moraina Damodred, Danijel Henei kao Lan Mandragoran, Zoi Robins kao Ninaeva al’Mera, Madlen Meden kao Egvena al’Ver, Markus Ruterford kao Perin Aibara, Donal Fin kao Metrim Kauton i Kjara Kovenei kao Ilejn Trakand.

The Wheel of Time je saradnja produkcije Amazon Studios i Sony Pictures Television Studios.

Saznavši da je on u stvari Ponovorođeni Zmaj, Rand se sakrio kako ne bi naudio svojim prijateljima ako ga obuzme ludilo kao što se to dešavalo prethodnim reinkarnacijama Zmaja. Njegov mentor, Moraina, sada je izgubila vezu sa Jednom moći, a zajedno sa njom i njenu emocionalnu vezu sa Lanom. Dok se Moraina vraća u svoj rodni grad Kairhien, Egven i Ninaeve počinju svoju obuku za Aes Sedai kako bi naučili kako da kontrolišu sopstveni pristup Jednoj moći.

Postoje i nova lica koja dolaze u drugoj sezoni. Metu Kotonu je data nova uloga, a Donal Fin je preuzeo ulogu od Barnija Harisa. I kao što je bilo reči na kraju prve sezone, vojnici Seančan imperije stigli su preko mora da bi osvojili svoju domovinu predaka.

Kao što je prva sezona pokrivala radnju The Eye of the World, prvog romana u seriji od 14 knjiga Roberta Džordana, druga sezona će uglavnom pokrivati sledeću knjigu, The Great Hunt — ali nemojte se iznenaditi da vidite i neke elemente iz drugih knjiga, jer serija ima samo osam epizoda po sezoni da ispriča ovu veliku priču.

„Ova sezona uključuje mnogo vrištanja, plača, svađa i razgovora“, rekao je režiser Rejf Džadkin. „Izgradili smo tu osnovu. Znate ko su ti ljudi, a sada možete da ih vidite kako idu na individualna putovanja. Putovanja koja je Robert Džordan napravio su epska. To je poklon za ljude koji znaju dešavanja iz knjiga, jer oni u svakom od ovih likova vide put koji je ispred njih. U drugoj sezoni, mi smo na tom putu. Do kraja sezone, osam epizoda kasnije, uzbuđenje raste. Jedva čekam da čujem utiske.“


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *