Objavljen je novi trominutni trejler za predstojeći biografski film Kristofera Nolana, Openhajmer, koji priča priču o naučniku koji menja svet. Prvi trejler je izašao u decembru, o čemu smo već pisali, a novi trejler daje više informacija o glumcima, zapletu i atmosferi filma.

Trejler gledaocima daje uvid u neka od glavnih imena vezanih za film, uključujući Kilijana Marfija kao Openhajmera, Emili Blant kao Kiti Openhajmer i Meta Dejmona kao generala-potpukovnika Leslija Ričarda Grouvesa mlađeg. 

U trejleru se pojavljuje i Albert Ajnštajn, i niko ne može da spreči revolucionarno, ali i zastrašujuće stvaranje atomske bombe i onoga što je usledilo nakon njenog lansiranja. 

Trejler nagoveštava da postoji strah od dolaska jednog od najsmrtonosnijih oružja poznatih čovečanstvu. Za sada ostaje misterija kako Nolan planira da pristupi kontraverznoj temi, ali pošto film izlazi za nešto više od dva meseca, neće proći mnogo vremena pre nego što će publika biti svedok još jednog bioskopskog ostvarenja poznatog filmskog stvaraoca.

Openhajmer će se razlikovati od Dunkirka, prvog Nolanovog filma sa tematikom Drugog svetskog rata. Korišćenjem crno-bele slike i boje u određenim delovima Openhajmera bi publici moglo da ponudi jedinstveno iskustvo. 

Ovo je film epske veličine dostojan bioskopskog platna, a nadamo se i da će pružiti duboku analizu karaktera jedne od najkontroverznijih ličnosti iz Drugog svetskog rata. Korišćenje IMAX tehnologije znači da će se prikazivanje filma odvijati na najvećem platnu slike visoke rezolucije, veće oštrine, dubljeg kontrasta i jarkijih i upečatljivijih boja.

Kristofer Nolan je najpoznatiji po režiranju filmova Tenet, Inception, The Dark Knight, Memento, Dunkirk, Insomnia, The Dark Knight Rises, Batman Begins i The Prestige, koji svi imaju ocenu veću od 80% na sajtu za ocenjivanje Rotten Tomatoes.

Fllm izlazi 21. jula.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *