Gotovo svi detalji o seriji se drže u tajnosti, osim činjenice da su je razvili Erik Robles i Flying Bark Productions. Robles je ranije kreirao animirane serije Random! Cartoons, Fanboy & Chum Chum i Glitch Techs.

Tvorci serije Stranger Things su i izvršni producenti braća Dafer, koji produciraju preko produkcijske kuće Upside Down Pictures zajedno sa Roblesom iz Flying Barka, kao i Šonom Levijem i Denom Koenom iz 21 Laps. Upside Down Pictures i 21 Laps su trenutno pod ugovorima sa Netfliksom.

„Uvek smo sanjali o animiranom Stranger Things-u u nadi da će postati jedan od omiljenih subotnjih jutarnjih crtanih filmova koje smo voleli, i realizacija ovog sna je jako uzbudljiva“, rekla su braća Dafer u saopštenju. „Ne možemo da sakrijemo oduševljenje onim što su Erik Robles i njegov tim smislili — scenariji i ilustracije su neverovatni, i jedva čekamo da podelimo više sa vama! Avantura se nastavlja…”

Stranger Things je globalni hit i jedna od najpopularnijih originalnih serija Netfliksa otkako je prvobitno debitovala 2016. godine. Obnovljena je za petu i poslednju sezonu u februaru 2022.

Netfliks je najavio planove za spinof animiranu seriju i predstavu u julu 2022. godine, a Daferi su tada osnovali Upside Down Pictures. Nisu dostupni detalji o spinofu, iako su Daferovi ranije rekli da se neće fokusirati na likove poput Jedanaest ili Stiva Haringtona. U martu 2023. otkriveno je da će radnja predstave biti dobro poznati fiktivni gradić Hokins 1959-e godine i da će debitovati u londonskom pozorištu West End.

Braća Dafer takođe rade na TV adaptaciji japanske mange i anime serije Death Note. Serija je prethodno adaptirana za Netfliks 2017. Oni takođe rade na ekranizaciji knjige Stivena Kinga i Pitera Strauba Talisman zajedno sa Amblin Entertainment i Paramount Television Stivena Spilberga.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *