Jedna od ključnih osoba u stvaranju Marvelovog filmskog univerzuma, Viktorija Alonso, napustila je studio.

Pridružila se Marvel studiju 2006. godine kao izvršni potpredsednik za vizuelne efekte i postprodukciju, radeći kao ko-producent na ranim filmovima Marvelovog filmskog univerzuma kao što su Iron Man, Iron Man 2, Thor i Captain America: The First Avenger.

Od tada, Alonso je radila kao izvršni producent na svim filmovima i serijama Marvel studija od Osvetnika iz 2012. godine.

2015. godine Alonso je unapređena u izvršnog potpredsednika produkcije, a 2021. je postavljena na mesto predsednika postprodukcije, VFX-a i animacije u Marvel studiju. U toj ulozi, nadgledala je svu Marvelovu postprodukciju, uključujući i rad na vizuelnim efektima, koji su uvek bili pod lupom kritičara.

Nedavno su specijalni efekti u filmu Antmen i Osa: Kvantumanija bili na udaru kritike, a sa znatno negativnijim ocenama od prethodnih Marvelovih filmova. Treći deo franšize Antmen imao je najveću vikend premijeru ikada (105 miliona dolara), ali je pao ispod Antmen iz 2015. i Antmen i Osa iz 2018. na svetskim blagajnama. Prošlogodišnja TV serija She-Hulk: Attorney at Law takođe je dobila negativne komentare na račun izgleda zelenog heroja.

Uprkos njenom iznenadnom odlasku u petak, Alonso je radila kao producent u predstojećim Marvelovim filmovima Čuvari galaksije Vol. 3 i The Marvels, kao i za Disney+ serije Secret Invasion, Ironheart, Echo i Agatha: Coven of Chaos.

Pored saradnje sa Marvelom, bila je i producent filma Argentina, 1985, koji je osvojio Zlatni globus za najbolji film na stranom jeziku i nominovan za Oskara.

Alonso je više puta navođena kao moćna žena u Los Anđelesu, a prošlog juna mediji su ekskluzivno objavili da je napisala memoare pod nazivom Possibility is Your Superpower o svojoj holivudskoj karijeri nakon odrastanja u La Plati, Argentina.

„Ne treba ti ogrtač, ne treba ti čekić, ne treba ti štit. Tvoja supermoć je glas, a glas može sve da promeni, za društvo i za one koje voliš“, rekla je Alonso. „Ako koristiš svoj glas, stvaraš vrstu energije koja donosi promenu. Nekorišćenje glasa je ćutanje, a ćutanje je otrov.“

Knjiga, koju je kupio Diznijev Hyperion Avenue, trebalo bi da bude objavljena 2. maja i dostupna na engleskom i španskom jeziku. Prihod od prodaje knjige će ići za bolnicu St. Jude.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *