Džeremi Podesva potpisao je ugovor da režira pilot epizodu predstojeće miniserije Blade Runner 2099 za Amazon Prime Video. Podesva, koji je nedavno nominovan za DGA nagradu za HBO Max-ovu seriju Station Eleven, takođe će služiti kao producent i izvršni producent serije Blade Runner 2099.

TV nastavak filma Blade Runner 2049 (koji je i sam nastavak originala iz 1982., Blade Runner), dolazi od izvršne producentkinje Silke Luise (Shining Girls). Ridli Skot je takođe izvršni producent filma Blade Runner 2099, koji dolazi iz kompanija Alcon Entertainment i Scott Free Productions. Scenaristima se takođe pridružuje Tom Speziali (The Leftovers), koji će takođe služiti kao izvršni producent.

Blade Runner 2099 se dugo iščekuje. Skot je prvi put otkrio da je serija u pripremi u novembru 2021, dok je Amazon otkrio da je u razvoju u februaru 2022. Serija je zvanično naručena prošlog septembra. Zaplet za novu Prime Video seriju čuva se u tajnosti.

Majkl Grin (Logan), scenarista iza filma Blade Runnera 2049, uključen je kao izvršni producent koji ovaj put neće učestvovati u pisanju scenarija, zajedno sa suosnivačima Alcon Entertainmenta Endrjuom Kosoveom i šefom Alcon TV-a Broderikom Robertsom.

Podesva je nominovan za Emi četiri puta, za najbolju režiju zahvaljujući svom radu na serijama Boardwalk Empire, Game of Thrones i The Pacific Stivena Spilberga i Toma Henksa. Njegovi drugi nedavni radovi uključuju The Mosquito Coast, The Loudest Voice i On Becoming a God in Central Florida.

Podesvina duga biografija takođe uključuje rad na serijama The Handmaid’s Tale, True Detective, The Newsroom, Carnivale, True Blood, Six Feet Under, Homeland, Ray Donovan, Dexter, Weeds, Queer as Folk, The Walking Dead i American Horror Story.

Sledeći režiserov projekat je Netfliksova naučno-fantastična adaptacija trilogije Liu Cikina The Three-Body Problem na kome rade Dejvid Beniof i. D.B. Vajs (Game of Thrones). Takođe radi na Apple TV+ drami The New Look,  koju je kreirao Tod A. Kesler u kojoj Ben Mendelson flumi Kristijana Diora a Žilijet Binoš Koko Šanel.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *