Džon Berntal opet oblači svoje antiherojsko odelo. Glumac će ponoviti ulogu Frenka Kasla, poznatijeg po imenu Panišer, u Marvel produkciji Daredevil: Born Again za Disney+.

Berntal se pridružuje Čarliju Koksu i Vinsentu D’Onofriju u seriji, koja počinje da se snima u Njujorku ove nedelje. Za razliku od drugih Marvelovih serija, koje dolaze u šest ili devet epizoda po sezoni, nova serija je planirana da bude ogroman projekat od čak 18 epizoda. 

Met Korman i Kris Ord su scenaristi i izvršni producenti, a njen početak očekujemo na proleće 2024.

Naslov Born Again je iz Daredevil priče objavljene 1986. godine, koju je napisao Frenk Miler, a nacrtao Dejvid Mazučeli. Serija neće u potpunosti pratiti zaplet prvobitne priče, mada je nejasno koliko će zapravo odstupati od njega. Panišer se, na primer, nije pojavljivao u tom stripu. Borba između Deredevila i Vilsona Fiska, znanog kao Kingpin, ostaje težište i okosnica priča.

Berntal je prvi put igrao ožalošćenog oca koji je postao osvetnik u Netfliksovoj verziji Daredevil-a, debitujući u seriji tokom druge sezone 2016. godine, i nastavljajući da igra glavnu ulogu u dve naredne sezone njegove spinof serije The Punisher, koje su trajale od 2017. do 2019. godine. Born Again prati Netfliksovu seriju Daredevil koja je trajala tri sezone od 2013. do 2018. godine.

Marvel TV, koju je tada vodio Džef Loeb, producirao je niz serija za Netfliks, uključujući serije Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist i Defenders pored serija Daredevil i The Punisher. Netfliks je otkazao svoje Marvel serije uoči lansiranja konkurentskog striming servisa, Disney+, krajem 2019.

Netflix

Činilo se da su Berntal i njegove kolege, završili sa Marvelom. Ali u januaru 2021. godine, šef Marvela Kevin Fajgi rekao je da smatra da su Netfliks likovi i dalje u igri, a do kraja godine je otkriveno da je Koks imao malu ulogu u filmu Spajdermen: Put bez povratka, a nedavno se pojavio i u seriji She-Hulk. Njegov kolega iz Daredevil-a D’Onofrio pojavio se u seriji Hawkeye, a Koks i D’Onofrio su ključne uloge u predstojećoj seriji Echo, za koju se kaže da će biti uvertira za Born Again.

Međutim, ne očekuje se povratak drugih glumaca iz Netfliksove serije Daredevil. Trenutno ne postoje planovi da se Debora En Vol i Elden Henson, koji su igrali sporedne likove Karen Pejdž i Fogi Nelson, vrate u predstojećoj Marvel seriji. Takođe je nejasno da li će ti likovi biti izbačeni iz priče ili će glumcima biti dodeljene nove uloge.

Berntal je već bio poznat ljubiteljima žanra kada se pridružio Daredevil-u zahvaljujući ulozi Šejna Volša u The Walking Dead-u kojom se probio, a uloga u Marvelu je učvrstila dobru reputaciju kod fanova. Poslednjih godina, glumac se pojavio i u Oskarom nagrađenom filmu o sestrama Vilijams, Kralj Ričard i prikvelu Sopranovih Mafijaški sveci Njuarka dok je na TV-u bio glavna zvezda serije Showtime produkcije Američki žigolo.

Krajem 2021., Berntal je razgovarao o mogućnosti da se Frenk Kasl pridruži MCU-u, ali da se nada da će lik zadržati dubinu i mračnu crtu kakvim ga je Netfliks prikazao.

„Mislim da, ako postoje bilo kakva odstupanja od originala, činite liku medveđu uslugu, svakoj verziji lika, svakom stripu koji je izašao ranije, i svim fanovima“, rekao je glumac: „Ovaj lik toliko znači ljudima u vojsci. Dakle, kao što sam rekao ranije, ne radi se o tome da li glumite lik; radi se o tome da li možete to da uradite kako treba, a mene to jedino i zanima.“


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *