Na prezentaciji za akcionare u četvrtak, izvršni direktor Warner Bros. Discovery-ja Dejvid Zaslav objavio je da su novoizabrani lideri studija Majk De Luka i Pem Abdi sklopili ugovor o snimanju „više“ filmova zasnovanih na omiljenim knjigama Dž. R. R. Tolkina. Projekti će se razvijati preko WB studija New Line Cinema. Prva trilogija Gospodar prstenova, koju je napravio Piter Džekson, zaradila je skoro 3 milijarde dolara širom sveta; Džeksonova naredna trilogija zasnovana na Tolkinovom Hobitu je postigla isti uspeh na blagajnama.

Nijedan producent još uvek nije izabran za projekte, dok Džekson i njegove glavne saradnice u Gospodaru prstenova Fren Volš i Filipa Bojens kažu da su ih Warner Bros. i Embracer „držali u toku na svakom koraku“.

„Radujemo se daljem razgovoru sa njima kako bismo čuli njihovu viziju za nastavljanje franšize“, rekli su Džekson, Volš i Bojens.

New Line Cinema

Freemode, odeljenje Embracer grupe, sklopio je ugovor o adaptiranju prava za knjige uključujući Gospodar prstenova i Hobit.

De Luka i Abdi napustili su studio MGM prošle godine da bi preuzeli kormilo Warner Bros.-a. Njihov odlazak usledio je nakon kupovine MGM-a od strane Amazona — tehnološkog giganta koji poseduje TV prava na Gospodara prstenova i koji je producirao jednu televizijsku sezonu sa neverovatnom cenom od preko 450 miliona dolara u 2022.

„Nakon naše nedavne akvizicije kompanije Middle-earth Enterprises, oduševljeni smo što možemo da krenemo na ovo novo zajedničko putovanje sa New Line Cinema i Warner Bros. Pictures, donoseći neuporedivi svet Dž.R.R. Tolkina ponovo na velike ekrane na nove i uzbudljive načine“, rekao je Li Guinčard, izvršni direktor Freemode-a. „Razumemo koliko su ova dela cenjena i radeći zajedno sa našim partnerima u New Line Cinema i Warner Bros. Pictures, planiramo da poštujemo prošlost, gledamo u budućnost i pridržavamo se najjačeg nivoa kvaliteta i produkcijskih vrednosti.“

New Line Cinema

Budući projekti i datumi početka produkcije nisu odmah objavljeni. U prvoj Džeksonovoj trilogiji glumili su Elajdža Vud, Ijan Mekelen, Liv Tajler, Vigo Mortensen, Šon Astin i Kejt Blančet. Taj trio filmova bio je nominovan za 30 Oskara i odneo kući 17 trofeja, uključujući najbolji film za Gospodar prstenova: Povratak kralja iz 2003.

Warner Bros. ima u najavi veliki broj filmova. Prvo nam stiže Shazam! Furi of the Gods za nekoliko nedelja. Početak leta će obeležiti The Flash Ezre Milera, nakon čega sledi dugo očekivana Barbi rediteljke Grete Gervig u kojem glavne uloge imaju Margo Robi i Rajan Gosling. U avgustu će se Džejson Stetam ponovo suočiti sa praistorijskom ajkulom u Meg 2: Trench, a New Line će predstaviti DC-jevog prvog latino superheroja Blue Beetle.

Za kraj godine stižu dva filma sa Timotijem Šalametom, prvi je nastavak pustinjske avanture Dina: Drugi deo, a zatim u priči o poreklu tvorca slatkiša Wonka. Mjuzikl The Color Purple će zatvoriti godinu, kao i Džejson Momoa u Akvamanu i izgubljenom kraljevstvu.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *