Tim koji je osvojio Oskara za trilogije Gospodar prstenova i Hobit vredne skoro 6 milijardi dolara, ponovo se ujedinjuje kako bi producirao dva nova filma.

Prvi od novih projekata Ser Pitera Džeksona, Fren Volša i Filipe Bojens nosi radni naziv Gospodar prstenova: Lov na Goluma. Režiraće ga LOTR veteran Endi Serkis. Volš i Bojens su angažovani da napišu scenario, zajedno sa Fibi Gitins i Artijem Papageorgiju.

Odvojeni, animirani film o Srednjoj zemlji, Gospodar prstenova: Rat Rohirima, biće objavljen 13. decembra u produkciji Warner Bros. i režisera Kendžija Kamijame. Radnja filma je smeštena 200 godina pre događaja u filmu Hobit.

„Došlo je vreme još jednom da se upustim u nepoznato sa svojim dragim prijateljima, izvanrednim i posvećenim čuvarima Srednje Zemlje Piterom, Franom i Filipom.

„Čast mi je i privilegija da putujem nazad u Međuzemlje sa našim dobrim prijateljem i saradnikom, Endijem Serkisom, koji ima nedovršen posao sa tim smrdljivcem – Golumom! Džekson, Volš i Bojens su rekli u zajedničkoj izjavi. „Kao doživotni obožavaoci opsežne mitologije profesora Tolkina, ponosni smo što radimo sa Majkom De Lukom, Pam Abdi i celim timom u Warner Bros. na još jednoj epskoj avanturi!“

Džekson je ušao u istoriju trilogijom Gospodar prstenova, postavši prva osoba koja je istovremeno režirala tri velika igrana filma.

Prstenova družina, Dve kule i Povratak kralja nominovani su za više nagrada, uključujući Oskare, Zlatne globuse i BAFTA.

Serkis je bio režiser druge režiserske jedinice u Džeksonovoj Hobit trilogiji i režirao je film Venom: Let There Be Carnage iz 2021.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

1 komentar

1 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *