Nakon uspeha animiranog filma Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem prošle godine, Paramount Pictures se nada da će im kornjače doneti još sreće tako što razvija novi filmski projekat.

Međutim, ovaj film će ići izvan okvira materijala namenjenog svim uzrastima po kome je ova dugotrajna franšiza poznata i umesto toga će se upustiti u mračniju, nasilniju teritoriju.

Paramount razvija film Teenage Mutant Ninja Turtles: The Last Ronin, adaptirajući popularnu priču viđenu u nedavnoj IDW seriji stripova, kao igrani film. Scenario piše Tajler Barton Smit, koji je koautor nadolazećeg akcionog filma Boy Kills World i koji je napisao deo Chucky horor franšize Child’s Play iz 2019. godine.

Volter Hamada producira putem svoje produkcijske kompanije 18hz, kao deo svog višegodišnjeg ugovora sa studijem. Hamada je bivši šef DC Films-a koji se probio kroz redove New Line-a, gde je nadgledao horor filmove Warner Bros. divizije, uključujući franšize The Conjuring i It. Njegova 18hz kompanija fokusirana je na pravljenje filmova u žanru horora.

The Last Ronin je zastrašujuća priča o kornjačama. Smeštena u totalitarnu budućnost Njujorka, miniserija stripova opisuje kako su kornjače i majstor Splinter ubijeni jedan po jedan, od strane unuka zlog Šredera i sintetičkih nindža. Jedna kornjača uspeva da preživi, jedva, i zaklinje se da će osvetiti svoje drugove. Jedan trik knjige bio je da nije bilo jasno, bar neko vreme, koja od kornjača je preživela, jer je preživeli imao oružje svih četiri.

IDW

IDW, izdavač koji drži licencu za stripove o Nindža kornjačama, objavio je knjige između 2020. i 2022. godine. Stripovi su neočekivano postali ogroman hit, a objavljena kolekcija stripova je drugi najprodavaniji grafički roman u 2023. godini.

Nedavno je izdavačka kuća objavila nastavak TMNT: The Last Ronin II — Re-Evolution, a prvi broj je najavljen kao jedan od najvećih stripova godine, sa više od 140.000 naručenih kopija.

Film Mutant Mayhem, produciran od strane Seta Rogena i njegove kompanije Point Grey, vratio je dostojanstvo franšizi. Kritičari i publika su bili oduševljeni, a animirani film je zaradio više od 180 miliona dolara. Trenutno je u pripremi i nastavak.

IDW takođe ponovo pokreće glavnu seriju stripova o Nindža kornjačama povodom 40. godišnjice.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *