Nakon što se uhvatila u koštac sa plastičnim, fantastičnim svetom barbika, producentkinja Margo Robi kreće ka bogatom terenu Monopola. Robijina kompanija LuckyChap i njeni partneri Tom Akerli i Džouzi Meknamara proizvode igrani film zasnovan na najpopularnijoj društvenoj igri inspirisanoj nekretninama.

Hasbro Entertainment, kompanija koja proizvodi Monopol, takođe će učestvovati u stvaranju filma. Lionsgate je produžio svoja prava na razvoj društvene igre kupovinom kompanije eOne, koja je završena u decembru 2023. Prema studiju, Monopol je najpopularniji brend društvenih igara na svetu, sa globalnom svesti od 99%. Dostupan je u više od 100 zemalja širom sveta, prodajući skoro pola milijarde primeraka od 1935. godine.

Nije jasno kako Robi i kompanija planiraju da prikažu narativnu priču iz dvodimenzionalnog sveta Monopola. (Ko će predstavljati maskotu igre, bogatog strica Penibegza? Da li će proći Kreni? Da li će neko završiti u zatvoru?) Međutim, nije iznenađenje zašto je Lionsgate pomislio na njih da preuzmu ovaj izazov. LuckyChap je nedavno proizveo blokbaster pod nazivom Barbie, koji je bio zasnovan na omiljenoj lutki iz kompanije Mattel i postao najprofitabilniji film 2023. godine sa zarađenih 1,4 milijardom dolara globalno.

Pored Monopola Margo je bacila oko na još jednu izuzetno poznatu igru. U pripremi je filmska adaptacija video igre “The Sims”!

Robijina kompanija LuckyChap i njeni partneri Tom Akerli i Džouzi Meknamara će proizvesti još jedan film uz Roja Lija za Vertigo Entertainment. Kejt Heron, koja je režirala seriju Loki, postavljena je da režira film i piše scenario sa Brioni Redman. Ovaj dvojac je najskorije sarađivao na scenariju za epizodu britanske serije Doctor Who. Heron će pre ovog projekta režirati epizodu iz druge sezone HBO serije The Last of Us.

The Sims je jedna od najprodavanijih video igara svih vremena, sa preko 200 miliona prodatih kopija od svog prvog izdanja 2000. godine. Sandbox igre od Electronic Arts omogućavaju korisnicima da kontrolišu virtuelne “Sims” likove, ispunjavajući njihove potrebe i simulirajući njihove živote: odlazak na posao, pronalaženje ljubavi i podizanje porodica (ili, u slučaju nekih sadističkih igrača, postavljanje njih u bazen i uklanjanje merdevina).


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *