Scenaristkinja predstojećeg filma Supergirl: Woman of Tomorrow Ana Nogueira će napisati scenario.

DC heroji, koji su započeli kao tinejdžerski pomoćnici svojih poznatijih i ikoničnih kolega, dobijaju svoj vlastiti igrani film iz DC-jevog studija koji vode Džejms Gan i Piter Safran.

Deo kompanije Warner Bros. Discovery koji se bavi adaptacijom superherojskih stripova angažovao je Anu Nogueiru da napiše scenario za ovaj projekat. Ovaj angažman dodatno uvodi glumicu i dramsku spisateljicu u DC porodicu, budući da već piše scenario za film Supergirl: Woman of Tomorrow. Teen Titans su prvi put predstavljeni sredinom 1960-ih i tinejdžerski tim je činio Robin, Kid Flash, Aqualad i Wonder Girl. Kasnije su se pridružili i drugi tinejdžeri, poput Speedyja, pomoćnika Green Arrow. Stripovi su bili usmereni ka mlađoj publici i nisu se smatrali velikim uspehom sve dok ih Marv Vulfman i Džordž Perez nisu ponovo pokrenuli 1980-ih.

Dodavanjem likova kao što su Beast Boy i nove kreacije kao što su Cyborg, Raven i Starfire, serija The New Teen Titans postala je ogroman hit i najprodavaniji strip DC-a. Ova serija stripova je razvila likove, definisala njihove ličnosti i odnose, uvela prave neprijatelje i istražila mnoge teme i ideje koje i danas odzvanjaju u stripovima i adaptacijama.

Stripovi su više puta prepravljeni u različitim konfiguracijama likova, starih i novih. Trenutno DC Comics objavljuje Titans seriju stripova, koja sadrži klasičnu postavu iz 1980-ih, ali sa likovima koji više nisu tinejdžeri.

Teen Titans su postali neočekivana hit franšiza zahvaljujući Teen Titans Go!, komičnom pristupu DC svetu. Ova animirana serija ima osam sezona na Cartoon Network-u i prikazano je skoro 400 epizoda. Serija je takođe dobila animirani film, Teen Titans Go! To the Movie, koji je premijerno prikazan u bioskopima u julu 2018. godine. Likovi su se takođe pojavili u video igrama i drugim medijima.

Ana Nogueira je bila poznata po svojoj glumačkoj karijeri, koja uključuje uloge u serijama kao što su The Vampire Diaries i The Michael J. Fox Show, kao i nedavnoj Starz seriji Hightown. Međutim, ona je takođe izgradila uspešnu karijeru kao scenaristkinja, a njena predstava Which Way to the Stage debitovala je 2022. godine. U novembru 2023. godine otkriveno je da piše scenario za DC-jev film Supergirl, fokusiran na rođaku Supermena sa Kriptona. Projekat trenutno traži režisera.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *