Stigao je dan koji neki čekaju sa uzbuđenjem, dok drugi prevrću očima na prizor čokolada u obliku srca. U čast Dana zaljubljenih, Serije+ slave neke od najneobičnijih romantičnih parova sa velikog platna.

Beauty and the Beast

U ovoj priči staroj koliko i vreme, radoznala devojka koja obožava knjige po imenu Bela upušta se u opasni zamak i zarobljava je gospodar kuće – čovek na koga je bačena kletva i koji mora da provede život kao strašna zver. Zahvaljujući Belinoj pomoći, Zver uspeva da razbije kletvu, dokazavši da ljubav sve pobeđuje. Ovaj Diznijev film iz 1991. godine osvojio je Zlatni globus za najbolji mjuzikl ili komediju.

Disney

Edward Scissorhands

Iako su mu ruke pune oštrica, njegovo srce je ispunjeno ljubavlju. U prvoj saradnji između Džonija Depa i Tima Bartona, Dep igra Edvarda, nevinog povučenog čoveka koji je otkriven od strane lokalne Avon predstavnice. Dok Edvard pokušava da se uklopi u svoje novo predgrađe, zaljubljuje se u Kim (Vinona Rajder), koja postepeno uzvraća njegovu naklonost. Njegove neprijatne komšije ga na kraju teraju iz grada, a on se povlači u svoju vilu na brdu, ali nikada ne prestaje da voli Kim.

20th Century Fox

King Kong

Naomi Vots je pronašla ljubav u obliku nenormalno velike gorile, King Konga (Endi Serkis). Film iz 2005. godine je rimejk klasika iz 1933. godine i osvojio je Oskara za najbolje vizuelne efekte. U klimaktičnoj završnoj sceni, Kong se penje na Empire State Building držeći Vots u ruci, okružen vojnim avionima. Kada gorilu tragično obore, Džek Blek, režiser filma, izjavljuje: ,,Nisu bili avioni. To je bila lepota koja je ubila zver.”

Universal

Warm Bodies

U ovoj zombi romantičnoj komediji, Nikolas Holt igra zombija koji se zaljubljuje u lik koji igra Tereza Palmer, kćerka vođe ljudskog otpora. Glavna prepreka u ovoj postapokaliptičnoj romansi je razlika u njihovim znacima života. Ali možda se neživi zombi i živa devojka snađu. Mislim, nekada je bio čovek, zar ne?

Summit Entertainment

Wall-E

Piksarov animirani film iz 2008. godine prati preslatkog robota koji sakuplja smeće u potrazi za društvom. Njegovo putovanje ga upoznaje sa robotom EVE, za kojom traga sve do svemira. Film postavlja pitanje: Da li roboti mogu voleti? Wall-E svakako može.

Walt Disney Pictures/Pixar Animation Studios

Secretary

Ovaj film istražuje ljubav na radnom mestu i odnos između poslodavca i zaposlenog. Li (Megi Džilenhol) je nedavno puštena iz mentalne ustanove i dobija posao sekretarice kod autoritarnog advokata Edvarda Greja (Džejms Spejder). Dvoje se upuštaju u erotičnu aferu, kroz koju Li stiče novo samopouzdanje, ali Grej počinje da dovodi u pitanje njihov odnos dominacije i poslušnosti.

Lionsgate Films

Let the Right One In

Ova švedska romantična horor priča prati Oskara (Kare Hedebrant), maltretiranog dvanaestogodišnjaka koji razvija prijateljstvo sa komšinicom i vampirom Eli (Lina Leandersson), koja ga brani od nasilnika. Za razliku od drugih poznatih vampirskih romansi, ovaj film je ispunjen krvoprolićem i izbegava turobne vukodlake.

Sandrew Metronome

Lars and the Real Girl

U filmu Lars i prava devojka, uspešni odnosi se temelje na komunikaciji, ali Rajan Gosling u ovom filmu bira partnera koji nema sposobnost govora. Gosling igra Larsa, čudnog muškarca koji se zaljubljuje u lutku ženskog izgleda po imenu Bjanka. Larsova porodica, kolege i komšije se ponašaju kao da je Bjanka zaista njegova prava devojka. Na kraju, Lars se odvaja od Bjanke i započinje konvencionalniju romantičnu vezu, u kojoj je otvorena komunikacija moguća. 

Metro-Goldwyn-Mayer

Gone Girl

Film sa Benom Aflekom i Rozamund Pajk u glavnim ulogama, je napet triler koji istražuje mračne složenosti braka i obmane. Gledaoci koji nisu oduševljeni Danom zaljubljenih ceniće njegov cinizam prema romantičnim vezama, jer film istražuje teme manipulacije, izdaje i fasade savršene ljubavi. Gledanje filma nudi uzbudljivu alternativu tradicionalnim pričama o Danu zaljubljenih, služeći kao jezivo podsećanje na opasnosti koje vrebaju ispod površine navodno idiličnih partnerstava.

20th Century Fox

Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *