Leonardo Dikaprio je u nedavnom intrvjuu za E! vesti otkrio da se zahvalio Šeron Stoun ,,mnogo puta što mu je isplatila glumačku platu 1995. godine kada je studio odbio da mu da ulogu u revizionističkoj vestern drami Sema Rejmija Brzi i mrtvi. Dikaprio je u to vreme snimio film Šta jede Gilberta Grejpa u kome je imao prvu veliku ulogu i bio nominovan za Oskara, a Stoun je bila prilično nestrpljiva da radi sa mladom zvezdom. Bila je nepokolebljiva u izboru Dikaprija i Rasela Kroua u filmu i bila je spremna da to plati.

„Rekla je: Ovo su dva glumca sa kojima želim da radim“, priseća se Dikaprio. „To je neverovatno. Bila je veliki pobornik filmova i davala je prilike drugim glumcima, tako da sam veoma zahvalan. Zahvalio sam joj se mnogo puta“, dodao je. „Ne znam da li sam joj poslao stvarni, fizički poklon zahvalnosti, ali ne mogu da joj zahvalim dovoljno.“

U svojim memoarima iz 2021. godine, „Lepota življenja dvaput“, otkrila je da je sama platila Dikapriovu platu nakon što je studio TriStar Pictures odbio da ga uzme. „Ovaj klinac po imenu Leonardo Dikaprio bio je jedini koji je pokidao audiciju“, napisala je Stoun i dodala da je za ulogu Kida održala audiciju nekolicini glumaca tinejdžera. „Po mom mišljenju, on je bio jedini koji je ušao i plakao, moleći oca da ga voli dok je umirao na sceni.“

Stoun se prisetila da joj je studio rekao: „Zašto nepoznatog, Šeron, zašto uvek pucaš sebi u nogu?“

„Studio je rekao da ako ga toliko želim, mogu da ga platim od svoje plate. Tako sam i uradila“, nastavila je Stoun.

Susret sa studijom i odluka da sama plati Dikaprijevu platu delimično su motivisali Stoun da postane producent, gde je mogla da se bori za talenat za koji je verovala da zaslužuje posao.

„Dobijanje producentskog priznanja kada si glumica se u mom poslu često smatra dogovorom iz sujete, što znači da te plaćaju za posao, ali začepi i kloni se s puta”, napisala je Stoun u svojim memoarima. „Ne prihvatam dogovor iz sujete i uvek ih obavestim o tome unapred. Ovo je nezakonito, kažem, i volim da radim u skladu sa zakonom. To donosi mnogo tišine, i ne mnogo radosti na drugom kraju.”

Brzi i mrtvi je prikazan 1995. godine zajedno sa drugim filmovima sa Dikaprijem u glavnoj ulozi, kao što su Dnevnici košarke i Totalno pomračenje. Sledeće godine, Dikapriova karijera eksplodirala je uspehom Titanika Džejmsa Kamerona. Dobitnik Oskara je trenutno u bioskopima kao zvezda filma Martina Skorsezea Ubistva pod cvetnim mesecom.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *