SLEDE SPOJLERI: Ovaj post sadrži spojlere iz finalne epizode serije Succession, koju možete pogledati na HBO Max-u.

Serija Succession se završila, a finale je odgovorilo na centralno pitanje serije: Ko će preuzeti Vejstar Rojko?

Zahvaljujući Šivinoj (Sara Snuk) promeni mišljenja u poslednjem trenutku napetog glasanja u upravnom odboru, GoDžo sada poseduje medijsku kompaniju, a izvršni direktor GoDžoa Lukas Matson (Aleksandar Skarsgard) imenovao je Toma Vambsgensa (Metju Mekfadijen) za američkog generalnog direktora.

WarnerMedia/HBO

Iako će u praksi dogovor verovatno uključivati, prema Matsonovim sopstvenim priznanjima, mnogo prljavog posla sa vrlo malo njegovog doprinosa, Tom je oduševljen što će preuzeti krunu. Prema kreatoru serije Džesiju Armstrongu, to je bio prirodan izbor.

„Ideja da Tom bude naslednik, to je bilo nešto za šta sam mislio da je pravi kraj već duže vreme“, rekao je Armstrong u kratkometražnom prilogu Controlling the Narrative na HBO Max striming servisu. „Iako on nije baš najmoćniji monarh kojeg ćete ikada sresti – njegova moć dolazi od Matsona. One figure koje lebde naviše i postaju podložne moćnim ljudima su tu.“

WarnerMedia/HBO

Ranije u epizodi, Šiv je slučajno prodala ideju Toma Matsonu u nezaboravnoj razmeni u kojoj je rekla generalnom direktoru da je njen muž toliko poslušan da će „iskreno popušiti najveći ku*ac u sobi“.

Kasnije u Controlling the Narrative, Armstrong je diskutovao o budućnosti braće i sestre.

„Razmišljao sam o svim njihovim pričama“, rekao je Armstrong. „Znate, one se ne završavaju. One će nastaviti. Ali na neki način ova serija gubi interesovanje za njih jer su izgubili ono što su želeli, što je trebalo da uspe – što je, znate, bila ova nagrada koju je njihov otac držao.

„Na brutalan način, Roman završava tačno tamo gde je počeo“, nastavio je. „On je još uvek taj momak. A on je možda lako mogao da bude plejboj kreten sa pomalo gadnim instinktima i nekim prilično smešnim šalama. Mogao je da ostane u baru, kao taj tip. I ovo je bio pomalo zaobilazni put u njegovom životu, rekao bih.“

WarnerMedia/HBO

„Šiv je još uvek u igri, rekao bih, na prilično zastrašujućem, hladnom emocionalno neplodnom mestu“, rekao je Armstrong. „Ali ona je dobila ovu vrstu ne-pobede, ne-poraza. Mislim, tamo će biti nekog kretanja. Ima još mnogo te igre da se odigra, ali tu je ostavljamo. I čini se da će im biti teško napredovati, emocionalno, s obzirom na stvari koje su rekli jedni o drugima.

„Za Kendala, ovo nikada neće prestati da bude centralni događaj njegovog života, centralni dani njegovog života, centralnih par godina njegovog života“, nastavio je Armstrong. „Možda bi mogao nastaviti i osnovati kompaniju, ili nešto učiniti. Ali šanse da postigne korporativni status kakav je njegov otac postigao su veoma male. I mislim da će to obeležiti ceo njegov život.”

WarnerMedia/HBO

Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *