Trenutak koji smo svi čekali je konačno došao. Kada je Dune: Part One stigao u bioskope, bio je fantastičan, ali nam je ispričao samo prvu polovinu priče. A sada je tu i sledeće poglavlje – stigao je prvi trejler za Dune: Part Two.

Ponovo u režiji Denisa Vilneva, nastavljamo priču o Polu Atreidu (Timoti Šalame) i njegovom životu na pustinjskoj planeti Arakis. Ovaj epski trejler prikazuje jedan od najvećih trenutaka u celoj priči, i trebalo bi da bude dovoljan da se strpite do novembra kada film izlazi. A sigurno će biti i drugih trejlera u međuvremenu.

Glavni deo trejlera je prilično jasan. To je Pol koji prvi put pokušava da zajaše peščanog crva. U kulturi Fremena, koju je Pol usvojio da bi preživeo na Arakisu – ovo je ogroman obred prelaska, a to što ga vide kako uspeva je usrećilo njegovo pleme. Moguće zato što mnogi veruju da bi on mogao biti mitski spasitelj o kome su slušali i na koga su čekali vekovima.

Ovde takođe možete videti Florens Pju kao princezu Irulan, lukavu carevu ćerku (kojeg glumi Kristofer Voken, koji nije u trejleru). Tu su i Ostin Batler kao Fejd-Rauta Harkonen, smrtonosni ratnik koji bi mogao da nasledi Arakis ako Pol ne uništi njegov narod, i Lea Sejdu kao lejdi Margo, Bene Geserit koja savetuje cara.

Oni su novi članovi glumačke ekipe, ali, kao što možete videti, Stilgar kojeg igra Havijer Bardem se vratio, ovog puta igrajući mnogo veću, važniju ulogu. Isto važi i za Zendajinu Čani, koja je imala manju minutažu u prvom filmu, kao i za Gernija Haleka kojeg igra Džoš Brolin, lejdi Džesiku koju igra Rebeka Ferguson i još mnoge druge.

U suštini, ovog puta, vidimo da Pol ispunjava svoju sudbinu i pokušava da se osveti za ono što su Harkoneni uradili njegovoj porodici i planeti Dini koja bi uskoro mogla da postane njegova.

Dune: Part Two će se premijerno prikazati 3. novembra. Datum još uvek izgleda kao da je daleko, ali fanovi su izuzetno uzbuđeni zbog velikog oduševljenja prvim delom. 

Trejler možete pogledati ispod.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *