Lionsgate Television je u ranoj fazi razvoja serije koja bi mogla da vrati u život seriju knjiga autorke Stefani Majer nakon izuzetno uspešnih filmova.

Sumrak serija je u povoju i još nema mrežu, platformu ili scenaristu. Studio koji kontroliše prava na franšizu planira da vodi razvoj projekta pre nego što počne da nudi prava na ceo paket. Još uvek nema vremenskog okvira kada će serijal biti predstavljen potencijalnim kupcima, jer Lionsgate prvo planira da pronađe scenaristu koji će ga voditi.

Očekuje se da će autorka Majer biti uključena u televizijsku adaptaciju. Vik Godfri i bivši ko-predsednik Lionsgate Motion Picture Group Erik Feig, koji je tokom svog mandata u Summit Entertainment-u kupio prava na seriju knjiga Sumrak nakon što su iz Paramount Pictures odustali, obojica su vezani za izvršnu produkciju televizijskog snimanja. Godfrijeva kompanija Temple Hill proizvela je svih pet filmova koje je Feigov Summit distribuirao. Filmska franšiza, u kojoj su glumili Kristen Stjuart, Robert Patinson i Tejlor Lotner, zajedno je zaradila više od 3,4 milijarde dolara širom sveta.

Sumrak je glavni deo Lionsgateove biblioteke. U 2017., pet godina nakon što je Praskozorje: Drugi deo završio Majerinu filmsku adaptaciju, izvršni direktor Lionsgate-a Džon Felthajmer rekao je na Volstritu tokom sastanka sa investitorima da „ima mnogo više priča koje treba ispričati i spremni smo da ih ispričamo kada naši kreatori budu spremni da ispričaju te priče“, pričajući o franšizama Sumrak i Igre gladi.

Poslovanje studija Lionsgate, koje uključuje odeljenja za filmsku i TV produkciju, povećalo je prihod 25 odsto na skoro 900 miliona dolara u trećem kvartalu.

Lionsgate TV je takođe nedavno najavio planove da oživi Spartaka sa nastavkom serije tvorca Stivena S. Denajta. Lionsgate TV je producirao i Spartak: Krv i pesak i miniseriju prikvel Bogovi arene, jer franšiza takođe ostaje vredan deo biblioteke studija. Lionsgate i Starz su takođe nedavno oživeli Party Down, a studio istražuje nastavak bivše Showtime komedije Weeds.

Tajming razvoja serije Sumrak dolazi nakon što je HBO Max nedavno potvrdio da je u ranoj fazi razvoja televizijske adaptacije o Hariju Poteru sa planovima za decenijsko prikazivanje voljene serije knjiga. Projekti iz žanra i dalje ostaju veoma traženi pošto je Amazon prošle godine lansirao novu verziju Gospodara prstenova, a Warner Bros. Discovery takođe planira da snimi nove nastavke dugometražnih filmova zasnovanih na Dž.R.R. Tolkinovim delima.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *