Bri Larson se vraća u Marvelov filmski univerzum za The Marvels, nastavak Kapetana Marvela iz 2019. Ovog puta, Larson deli ekran sa ženskim MCU zvezdama Tejonom Paris iz WandaVision i Iman Velani iz Ms. Marvel.

Nastavak priče o poreklu Kerol Denvers dešava se nakon Disney+ serije Ms. Marvel, u kojoj je Velani igrala Kamalu Kan – mladog superheroja iz Nju Džerzija.

Pre objavljivanja prvog trejlera The Marvels, prvi pogled na film prikazan je isključivo učesnicima panela na sajmu D23 Ekspo 2022. Radilo se o posledicama scene koja je prikazana na samom kraju Ms. Marvel, gde je Kamala naizgled zamenila mesta sa Kerol. Tizer The Marvels se pojavio ubrzo nakon toga, gde kapetan Monika Rembo (Paris) radi kao astronaut za svemirsku stanicu S.A.B.E.R zajedno sa Nikom Fjurijem (Samjuel L. Džekson). Kada Monika preskoči vremensku tačku u svemirskom kontinuumu, ona menja mesto sa Ms. Marvel, potvrđujući da ona, Kerol i Kamala dele jedinstven skup moći.

Zvanični sinopsis The Marvels iz studija Marvel glasi: „Kerol Denvers, tj. Kapetan Marvel povratila je svoj identitet od tiranke Kri i osvetila se Vrhovnoj inteligenciji. Ali neželjene posledice navode Kerol da preuzme na sebe teret poljuljanog univerzuma. Kada je njene dužnosti šalju u interdimenzionalni portal gde se Kri nalaze, njene moći će se povezati sa moćima navijačice Džerzi Sitija Kamale Kan, takozvane gospođice Marvel, i Kerolinine otuđene nećakinje, sada astronauta S.A.B.E.R-a, kapetana Monike Rambo. Zajedno, ovaj trojac mora da se udruži i nauči da radi zajedno kako bi spasile univerzum.”

Nakon što je 2021. režirala film Candyman, rediteljka Nia Dakosta debitovaće u Marvelovom filmskom univerzumu sa The Marvels — podvigom koji je čini prvom crnkinjom, i četvrtom ženom, koja je režirala film u MCU. Dakosta je zajedno sa Megan Mekdonel, Elisom Karasik i Zebom Velsom napisala scenario.

Južnokorejski glumac Park Seo-Jun, najpoznatiji po ulogama u Parazitu i TV seriji Itaewon Class, takođe glumi u filmu. Ostali potvrđeni članovi glumačke ekipe su Sagar Šajkh, Zenoiba Šrof i Mohan Kapur kao Kamalini stariji brat, majka i otac, zajedno sa Zave Ašton u do sada nepoznatoj ulozi negativca. Guska, omiljeni Flerken, takođe se vraća u novom filmu.


Nakon što je premijera na leto pomerena, The Marvels stiže u bioskope 10. novembra 2023. Pogledajte zvanični trejler u nastavku.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *