Budućnost franšize Ratovi zvezda upravo je postala malo jasnija: Rej (Dejzi Ridli) će biti centralni fokus prvog igranog filma Ratovi zvezda od Uspona Skajvokera iz 2019. godine, objavila je predsednica Lucasfilma Ketlin Kenedi na proslavi Ratova zvezda u Londonu. Šarmin Obaed-Kinoi (Ms. Marvel) režiraće po scenariju Stivena Najta (Peaky Blinders).

Projekat označava nekoliko velikih prekretnica za franšizu: Obaid-Činoi je prva žena i prva pakistanka koja će režirati film Ratovi zvezda. Pakistanska rediteljka osvojila je dva Oskara za kratki dokumentarni film, 2011. za Saving Face i 2015. za A Girl in the River: The Price of Forgiveness, a najskorije je režirala dve epizode ​​Ms. Marvel za Disney+.

Najt je pisao scenario za film nakon što su originalni scenaristi, Dejmon Lindelof (Leftovers) i Džastin Brit-Gibson (Counterpart), napustili projekat u februaru — najnoviji primer kreativaca visokog profila koji napuštaju dugometražni projekat Ratova zvezda mesecima (ili čak godinama) nakon što je njihovo učešće prvi put najavljeno.

U decembru 2020, Kenedi je najavila da će rediteljka filma Wonder Woman Peti Dženkins voditi prvi film posle Uspona Skajvokera, pod nazivom Ratovi zvezda: Odmetnička eskadrila. Trebalo je da ima premijeru u decembru 2023. godine, ali nakon godina nikakvog napretka na projektu, Dizni je povukao film iz svog rasporeda u septembru.

Slična sudbina zadesila je neimenovani film Ratova zvezda koji će producirati Kevin Fajgi, šef Lucasfilmovog korporativnog bratskog studija Marvel Studios. U septembru 2019. pojavile su se vesti o Fejgijevom učešću, a činilo se da je projekat bio aktivan tek u maju 2022.

Taika Vaititi (Thor: Ragnarok) takođe razvija film Ratova zvezda u kojem bi režirao i glumio, a Šon Levi je još uvek vezan za režiju filma Ratova zvezda nakon svog rada na Marvelovom Deadpool 3.

Pored filma u kojem će glumiti Dejzi Ridli, najavljen je i film Džejmsa Mangolda o „prvom Džedaju“ i film Dejva Filonija o „eskalirajućem ratu između imperijalnog ostatka i Nove Republike“.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *