Režiser filmova Bilo jednom u Holivudu i Pulp Fiction napisao je scenario za film koji planira da režira ove jeseni. Navodno će sa ovim filmom završiti svoju režisersku karijeru.

Filmski kritičar je naziv scenarija koji je Tarantino napisao i planira da objavi. Detalji scenarija čuvaju se u tajnosti, ali izvori za Holivud Reporter prenose da se priča odvija u kasnim 1970-im godinama u Los Anđelesu sa ženskom glavnom ulogom u centru priče.

Moguće je da se radi o Polin Kael, jednoj od najuticajnijih filmskih kritičarki svih vremena. Kael, koja je umrla 2001. godine, nije bila samo kritičar, već i esejista i romanopisac. Bila je poznata po svojim žestokim svađama sa urednicima, kao i sa filmskim stvaraocima. 

Kasnih 1970-ih, Kael je kratko radila kao konsultant za Paramount, poziciju koju je prihvatila po nalogu glumca Vorena Bitija. Čini se da se vremenski, njen rad u Paramountu poklapa sa vremenskom postavkom filma. Poznato je da Tarantino poštuje Kael, tako da je vrlo moguće da je ona zvezda o kojoj kruže glasine.

Projekat nema izabranu producentsku kuću; mogao bi da se pojavi u studijima ili da bude otkupljen već ove nedelje. Jedna od mogućnosti je Sony, gde Tarantino ima bliske odnose sa vrhunskim glumcem Tomom Rotmanom. Sony je distribuirao Bilo jednom u Holivudu, film iz 2019. godine o stvaranju filmova iz 1960-ih, a takođe su mu dali jedinstven ugovor u kojem mu se autorska prava vremenom vraćaju. Film je dobio dva Oskara nakon što je osvojio 10 nominacija i zaradio preko 377 miliona dolara širom sveta.

Tarantino već dve decenije radi sa najtraženijim glumcima, a sa Leonardom Dikapriom i Bredom Pitom je sarađivao po dva puta. Semjuel L. Džekson je takođe neko sa kime često radi. Tarantino je Kristofa Valca ispratio sa dve pobede na dodeli Oskara.

Režiser je dugo tvrdio da ima konačan broj filmova koje želi da snimi, govoreći da želi da režira 10 filmova ili da se penzioniše do svoje 60. godine. Snimio je devet (ako računamo dva filma Kill Bill kao jedan) a kasnije ovog meseca puni 60 godina.

Takođe je zastupao filozofiju da reditelji skrenu sa koloseka kako stare: „Želim da se zaustavim u određenom trenutku. Režiseri ne postaju bolji kako stare. Obično su najgori filmovi u njihovoj filmografiji ona poslednja četiri na kraju. Ja se bavim svojom filmografijom, a jedan loš film pokvari tri dobra. Ne želim tu lošu, neprijatnu komediju u svojoj filmografiji, koja tera ljude da pomisle: „O, čoveče, on još uvek radi kao pre 20 godina.“ Kada režiseri postanu staromodni, to ne bude lepo.”

Njegovi filmovi doneli su mu dva Oskara za najbolji scenario (za Pulp Fiction i Django Unchained), tri nominacije za najbolju režiju i jednu nominaciju za najbolji film.

Iako planira da se povuče iz filmskog stvaralaštva, izrazio je interesovanje za druge kreativne puteve, napominjući u intervjuima da bi mogao da režira serije ili predstave. 2021. objavio je svoj prvi roman pod nazivom Bilo jednom u Holivudu.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *