„Nije ono što misliš da jeste. To je kavez; sve će uraditi da te slomi.” Tako govori Kang Osvajač u filmu Antmen i Osa – Kvantumanija.

Ali citat bi se takođe mogao primeniti za kritike ovog ostvarenja, za koje je značajan procenat kritičara dao lošu ocenu. Jedini Marvelov film koji ima goru ocenu od Kvantumanije je Eternals.

Džonatan Mejdžors, koji igra Kanga u filmu, govorio je o tome kako su negativne kritike Marvelovog filma uticale na njega. Srećom po njegovo psihičko stanje, Mejdžors shvata da onlajn trolovanje o filmu u kojem glumi „ne menja“ kako on sebe vidi.  

„Jedno ću reći svom timu nakon premijere, ako čitaju kritike, a to je: ‘Kako se film kotira?’ Pokušavam da sredim sve što je do mene i da se pobrinem za svoju ulogu,“ rekao je Mejdžors.

„Odgovor je: ‘Ti si svoje uradio. Dobar si. Sviđaš im se.’ I (onda) mi pričaju o filmu. Ponekad je i film na određenom nivou, a ponekad [nije].“

MARVEL

Kritičari su pohvalili Mejdžorsov nastup u filmu, jer je glumac uspeo da se unese u ulogu i prenese tamu koja je prethodnog zlikovca Tanosa (Džoš Brolin) učinila tako ubedljivim. Međutim, previše pažnje koja je bila usmerena ka Kangu, zasenila je neobičan i šarmantan narativ koji su fanovi očekivali.

Za Mejdžorsa, sve su to samo obične informacije. „Gledam celokupni skor i okej, vidim 47% na Rotten Tomatoes. Ali šta znači broj 47 kada vi imate zarađenih 300 miliona dolara u bioskopima? Šta ove stvari znače? To su informacije“, rekao je on.

Pisac scenarija, koji je dobio Emija za rad na scenariju za Rika i Mortija, nije tako dobro podneo kritike u prvi mah. „Da budem iskren, te kritike su me iznenadile“, izjavio je nedavno Džef Lavnes o lošim ocenama sa kojim se Kvantumanija suočila. „Bio sam u prilično lošem stanju…To nisu bile dobre kritike, a ja sam pomislio: ‘Kako je moguće…?’“

„Zaista sam ponosan na ono što sam napisao za Džonatana i Mišel Fajfer (koja u filmu glumi naučnicu Dženet Pim)“, dodao je Lavnes. „Mislio sam da je dobro, znate? I samo sam bio očajan, i stvarno tužan zbog situacije.”

MARVEL

Lavnesu je bilo malo lakše nakon što je odlučio da prisustvuje javnoj projekciji Kvantumanije nakon što su negativne kritike preplavile internet. Scenarista je slušao kako se publika smejala mnogim šalama koje je dodao u scenario.

„Ja sam pomislio: ‘Ma daj! Ne, [recenzije] su pogrešne! Ja sam u pravu! MODOK je odličan!“ rekao je o gledanju filma u toku vikenda premijere. „Prilično sam zadovoljan time, i mislim da sam naučio kako da primim udarac. A sada kada sam naučio da nisam tako loše prošao, mogu jednostavno da nastavim sa pravljenjem stvari.“ Lavnes ostaje u Marvelu i trenutno pravi scenario za Avengers: The Kang Dynasty.

Zarada Kvantumanije u bioskopima je opala za 69%. Poslednji veliki superherojski film koji je pretrpeo pad od 69% u drugoj nedelji bio je Betmen protiv Supermena: Zora pravednika. Kontroverzni film u DC produkciji je i pored toga zaradio skoro milijardu dolara tokom prikazivanja. Ovaj pad je usledio nakon što je film postigao tada najveći uspeh na premijeri filma o superherojima ikada. Zbog toga loš rezultat na blagajni za Kvantumaniju nije tako strašan kao što se čini.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *