Pretposlednja epizoda prve sezone The Last of Us dostigla je impresivnih 8,1 milion gledalaca u nedelju uveče.

Prema Warner Bros. Discovery, to čini osmu epizodu najgledanijom u toku cele serije do sada. Ranije je ta titula pripala četvrtoj epizodi sa 7,5 miliona gledalaca, iako javnosti nisu bili poznati podaci o brojnosti publike za petu i sedmu epizodu.

Ove brojke ukazuju da se gledanost linearno povećava na HBO-u u kombinaciji sa strimovima na HBO Max-u na veče premijere. 8,1 milion gledalaca koji su pogledali osmu epizodu, pod nazivom When We Are In Need, doprineli su povećanju gledanosti od 74% u odnosu na premijeru serije, koja je privukla publiku od 4,7 miliona ljudi.

Adaptirana prema istoimenoj popularnoj PlayStation igrici, The Last of Us je bio momentalni uspeh za HBO kada je premijerno prikazan u januaru. Tih 4,7 miliona početnih gledalaca učinilo je HBO vlasnikom drugog najgledanijeg debija u periodu od više od 10 godina – odmah iza The Last of Us sledi serija Kuća zmaja koja je prikvel Igre prestola

Serija je zatim nastavila u dobrom pravcu sa 5,7 miliona gledalaca naredne epizode, što je najveći porast gledanosti za HBO ikada između premijere i druge epizode, što je dovelo do toga da produkcija obnovi seriju za drugu sezonu jako rano. I pored toga što je dobila visoku ocenu, treća epizoda pod nazivom Long Long Time je dobila veliko priznanje od kritičara i obožavatelja. To je velikim delom zbog odlične glume gostujućih glumaca Nika Ofermana i Mareja Bartleta, koji su sjajno odglumili par, što je započelo razgovore o potencijalu za nagrade za glumce i seriju na predstojećim Oskarima.

WarnerMedia

Treća epizoda nas odvlači od glavne radnje, nudeći melanholičnu sagu o ljubavi i prijateljstvu koje opstaje čak i u najgorim vremenima. Tokom perioda od 20 godina, vidimo priču o ljubavnoj vezi dvojice muškaraca – koja započinje kao kratka, slatka romansa, a završava se lekcijom o tome koliku je čovek spreman žrtvu da podnese zbog ljubavi.

S obzirom na publiku serije koja se povećava, izgleda da će The Last of Us verovatno imati veliki uspeh i sa devetom epizodom koja izlazi 13. marta, što će biti finale prve sezone. 

Iako će možda izgubiti određeni broj gledalaca zbog 95. ceremonije dodele Oskara, koja će se emitovati na ABC-u, u isto vreme kada deveta epizoda debituje na HBO i HBO Max, to neće nužno zaustaviti rast gledanosti. Treba napomenuti da kada je četvrta epizoda  prikupila 7,4 miliona gledalaca, premijerno je prikazana kada i dodela Gremi nagrada.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *