Napisao i režirao Fede Alvarez, ovo je deveti film u franšizi sa Kejli Spejni, koja je poznata po ulozi u seriji Mare of Easttown. Režiser filmova The Girl in the Spider’s Web, Evil Dead iz 2013. i Don’t Breathe Fede Alvarez, prati scenario koji je napisao zajedno sa Rodom Sajaguesom.

Film će se posmatrati kao samostalna priča koja nije nužno povezana sa drugim likovima u franšizi, osim što se ponavlja lik smrtonosnog Zenomorfa, vanzemaljca kisele krvi i gotovo neprobojnog egzoskeleta. I dalje se ne zna koja će biti vremenska odrednica, i da li će radnja filma biti u savremenom svetu ili u budućnosti godinama unapred.

20th Century Studios je objavio i spisak glumačke postave, kao i kratki sinopsis filma koji je fanovima predstavio najvažnije detalje u kratkim crtama.

Pored Kejli, glumačku ekipu čine Dejvid Džonson (Industrija), Arči Reno (Shadow and Bone), Isabela Mersed (Rosaline), Spajk Firn (Betmen), i Ajlin Vu (Away from Home).

Sinopsis nam ne daje mnogo informacija, ali jasno je da će se raditi o avanturističkom pohodu grupe ljudi, i izgleda da će se franšiza vratiti svojim korenima.

„U devetom po redu filmskom serijalu, grupa mladih ljudi se u udaljenom svetu suočava sa najstrašnijom formom života u univerzumu,“ piše u zvaničnom sinopsisu.

Ridli Skot, režiser originalnog Alien-a, će biti producent zajedno sa Majklom Prusom. Bret O’Konor, Elizabet Kantilon, i Tom Moranalso će biti u ulozi izvršnih producenata. 

Novi Alien film je najavljen još prošle godine, a Skot je izjavio da mu je Alvarez, kao veliki fan franšize, predstavio ideju za film koji je godinama bio u opticaju.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *