Stigao je prvi trejler za novi visokobudžetni špijunski triler Citadel.

Izvršni producenti drame su braća Ruso (Avengers: Endgame) i režiser Dejvid Vajl (Hunters), a glavne uloge tumače Ričard Maden (Bodyguard) i Prijanka Čopra Džonas (Quantico).

Ranije je najavljeno da će trejler serije biti debitovan ranije ovog meseca, ali je potom odložen nakon železničke nesreće u Grčkoj (trejler uključuje akcionu scemu u luksuznom vozu).

Serija Citadel je zamišljena kao potencijalni početak franšize: globalna avantura u stilu Avengers filmova u kojoj bi se špijuni iz nekoliko zemalja okupili za krajnju misiju. Budžet serije je narastao na više od 200 miliona dolara za sedam epizoda usled prekoračenja troškova i kreativnih razlika. Drama iza scene dovela je do niza skupih ponovnih snimanja, a scenariste Džoša Apelbauma i Andrea Nemeka zamenio je Vajl. Projekat prati špijunski triler Ruso braće Gray Man čiji je budžet bio 250 miliona dolara što ga čini najskupljim Netfliksovim filmom ikada snimljenim.

Zvanični opis serije Citadel: „Pre osam godina Citadela je pala. Nezavisnu globalnu špijunsku agenciju – koja je imala zadatak da održava bezbednost i sigurnost svih ljudi – uništili su operativci Mantikore, moćnog sindikata koji manipuliše svetom iz senke. Padom Citadele, elitnim agentima Mejsonu Kejn (Maden) i Nadiji Sin (Džonas Čopra) izbrisana su sećanja dok su jedva uspeli da se izvuku živi. Od tada su ostali skriveni, gradeći nove živote pod novim identitetima, nesvesni svoje prošlosti. Sve do jedne noći, kada Mejsonu uđe u trag njegov bivši kolega iz Citadele, Bernard Orlik (Stenli Tuči), kome je očajnički potrebna njegova pomoć da spreči Mantikoru da uspostavi novi svetski poredak. Mejson traži svoju bivšu partnerku, Nadiju, a dvoje špijuna kreću u misiju koja ih vodi širom sveta u pokušaju da zaustave Mantikoru, sve dok se bore sa vezom izgrađenom na tajnama, lažima i opasnoj, ali besmrtnoj ljubavi .”

Serija se premijerno prikazuje na Prime Video striming servisu 28. aprila, debituje sa dve epizode, nakon čega sledi nova epizoda svakog sledećeg petka.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *