Nakon uspeha filma Dune, najavljena je prikvel serija za HBO Max pod nazivom Dune: The Sisterhood, koja je počela sa produkcijom krajem novembra. Trenutno prolazi kroz kreativnu rekonstrukciju kao i traženje novih glumaca i režisera.

Izvršni producent Černobila Johan Renk o čijoj smo novoj seriji pisali nedavno, je imao ugovor za režiju prve dve epizode, međutim napustio je projekat. U toku je potraga za njegovom zamenom jer je produkcija obustavljena. Širli Henderson, koja je imala jednu od glavnih uloga, takođe napušta projekat. Traži se nova glumica za ulogu Tule Harkonen. Prethodno je projekat napustila Dajen Ademu-Džon, koja je napisala scenario za prvu epizodu, dajući ostavku na mesto producenta uoči produkcije.

Promena izvršnog producenta u poslednjem času je povećala pritisak na Šapker i njen tim da u hodu naprave velike prepravke u scenariju, jer je započeta produkcija u Budimpešti. Navodno se Renkov pristup nije poklapao sa vizijom rukovodilaca HBO Max-a za seriju i bio je odstupanje od izgleda filmova Denisa Vilneva, što je dovelo do njegovog odlaska. (Od tada je izbrisao bilo koji sadržaj Dune-a sa svog Instagram naloga, uključujući i svoju objavu od 22. novembra u kojoj je najavljen početak produkcije.) Nije jasno da li će se bilo šta od snimljenog materijala koristiti u seriji, to će verovatno zavisiti od novog režisera.

Dok izvori bliski produkciji insistiraju da je oduvek postojao plan da se snimanje prekine tokom zimskih meseci, drugi ukazuju da je produkcija odložena za sedam meseci kako bi Šapker i njen tim dobili vremena da prerade scenario, kao i da pronađu novog režisera.

Nejasno je da li je Hendersonin odlazak povezan sa kreativnim promenama, Renkovim odlaskom ili novim početkom produkcije, ali odlaganje izaziva haos u rasporedu glumaca koji mogu dovesti do više napuštanja.

Serija Dune: The Sisterhood, zasnovana na romanu Frenka Herberta, smeštena je 10.000 godina pre uspona Pola Atreida. Prati sestre Harkonen dok se bore protiv snaga koje prete budućnosti čovečanstva i osnivaju legendarnu sektu poznatu kao Beni Džezrit.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *