Film Medved na kokainu koji je režirala Elizabet Benks se prikazuje u bioskopima, donoseći sa sobom krvavi haos pun odvojenih udova i tela natopljenih krvlju. Ali to nije baš način na koji bi se mogla opisati prava priča o medvedu na kokainu, poznatom i kao Pablo Eskobear. Benksin film, po scenariju Džimija Vordena, inspirisan je otkrićem mrtvog medveda iz 1985. u Nacionalnoj šumi Čatahuči u Džordžiji.

Istinita priča iza Medveda na kokainu počela je u septembru 1985. godine, kada je osuđeni švercer droge Endru Tornton umro nakon nesreće pri skoku padobranom. Teorija je da je Tornton putovao u avionu sa 400 kilograma kokaina i mislio da ga federalna policija prati, pa je odlučio da baci deo zaliha iz aviona i ponese još nešto sa sobom kada je iskočio padobranom. Njegov plan je krenuo naopako.

Torntonova smrt je prijavljena 11. septembra 1985. Pronađen je na prilazu u Noksvilu, u Tenesiju, obučen u Guči mokasine i sa kokainom vrednim oko 15 miliona dolara privezanim za telo.

Universal Pictures

Medved je postao deo priče tek četiri meseca kasnije. Njujork Tajms je u decembru 1985. izvestio da je crni medved težak 80 kilograma „umro od predoziranja kokainom nakon što je otkrio veliku količinu droge“. Medved je pronađen mrtav u Nacionalnoj šumi Čatahuči.

„Kokain je očigledno izbačen iz aviona kojim je upravljao Endru Tornton, osuđeni švercer droge koji je umro 11. septembra u Noksvilu, u Tenesiju, jer je nosio pretežak teret dok je skakao padobranom“, navodi se u izveštaju Tajmsa. „Biro je saopštio da je medved pronađen u petak u severnoj Džordžiji među 40 otvorenih plastičnih kesa sa tragovima kokaina.“

Doktor je izvršio obdukciju medveda i ustanovio da ima tri ili četiri grama kokaina u krvotoku, iako je medved mogao da pojede i više. Dugo su kružile glasine da je medved pojeo svih 40 kesa kokaina, što bi bilo oko 15.5 kilograma.

Za razliku od nove horor komedije koju je izbacio Universal Pictures, u šumi nije bilo drugih žrtava ili odsečenih udova koji su bili povezani sa medvedom.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *