Iz HBO Max-a zvanično potvrdili prikvel filma It pod radnim nazivom Welcome to Derry.

Prvi put je objavljeno da je serija u fazi razvoja u martu 2022. godine, a u novembru, snimanju su se priključili saradnici HBO-a. Kao što je ranije objavljeno, seriju su za televiziju adaptirali Endi Muskjeti, Barbara Muskjeti i Džejson Fuks.

„Kao tinejdžeri smo čitali poglavlja It Stivena Kinga sve dok se knjiga nije raspala“, rekli su Muskjetiji. It je epska priča koja sadrži mnoštvo slojeva, daleko više nego što bismo mogli da istražimo u filmovima. Jedva čekamo da zaronimo u dubine romana, u svom srcu, humoru, ljudskosti i užasu.”

Tačni detalji zapleta se čuvaju u tajnosti, ali u zvaničnom sinopsisu stoji: „Smešten u svet It univerzuma Stivena Kinga, Welcome to Derry je zasnovan na Kingovom romanu i proširuje viziju koju je osmislio režiser Endi Muskjeti u oba dela It filmova.“

„Vraćanje u svet svog omiljenog horor romana svih vremena kako bih pomogao da se nadogradi kinematografski univerzum koji su stvorili Endi i Barbara, više je od životne prilike, to je ostvarenje sna – ili, možda bi bilo bolje da kažem, noćne more“, rekao je Fuks.

Fuks adaptira prvu epizodu serije za male ekrane, zasnovanu na priči koju su napisali on i Muskjeti. Endi će takođe režirati više epizoda, uključujući i prvu. Fuks i Bred Kejleb Kejn su režiseri i izvršni producenti, a Muskjetiji su izvršni producenti preko svoje produkcijske kuće Double Dream. Šeli Mils, Roj Li i Dan Lin takođe su izvršni producenti. Seriju produciraju HBO Max u saradnji sa Warner Bros. Television, a Double Dream je pod ugovorom sa WBTV.

Warner Bros

„Uzbuđen sam što se priča o Deriju, gradu koji je poznat kao uklet u Mejnu, i drago mi je što će Endi Muskjeti kreirati zastrašujuće zavrzlame u malom gradiću, zajedno sa njegovom talentovanom sestrom Barbarom“, rekao je King. “Crveni baloni su svuda okolo!”

Endi je režirao oba filma It, a Barbara ih je producirala. Fuks je radio kao koproducent za drugi deo. Zajedno su zaradila preko 1,1 milijardu dolara na svetskim blagajnama nakon objavljivanja, a drugi film se dešava 27 godina nakon prvog, a odrasla glumačka ekipa je zamenila decu u drugom delu. 

It je ranije adaptiran u dvodelnu miniseriju za ABC još 1990. godine, sa kultnim nastupom Tima Karija kao klovna Penivajza. 

„Oduševljeni smo što nastavljamo ovu kultnu franšizu sa briljantnim Endijem i Barbarom Muskjeti, Džejsonom Fuksom i Bredom Kejlebom Kejnom“, rekla je Sara Obri, šefica originalnog sadržaja za HBO Maks. „Ovaj prikvel će uvesti obožavaoce dublje u zastrašujući, ali očaravajući grad Deri.“


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *