Neće biti zmajeva pre nego što dođe vreme za to. S obzirom da je početak produkcije druge sezone spinofa Igre prestola, Kuće zmaja, upravo u toku, izvršni direktor sadržaja HBO-a i HBOMax-a Kejsi Blois potvrđuje da je 2024. najverovatnija za povratak hit serije, iako nije hteo da precizira tačno doba godine.

Ali, evo nagoveštaja: Blois ​​takođe kaže da serija verovatno neće ispunjavati uslove za sezonu dodele Emi nagrada 2024. (koja završava svoj period za ulazak u izbor nominovanih 31. maja 2024.), pa očekujte verovatan povratak na leto 2024.

Na pitanje da li možemo da očekujemo još jedan spinof koji će se uporedo emitovati sa Kućom zmaja Blois je odgovorio: „Moja filozofija je da je dobar scenario prioritet broj jedan. Ne radim to na osnovu želje da imam jednu godišnje, dve godišnje. Želim to da uradim na osnovu scenarija zbog kojih smo uzbuđeni.“

WarnerMedia

Ali da li bi eventualni plan bio da imamo stalan tok serija Prestola kako bi se izbegle ove praznine između snimanja novih sezona? „Ne zaboravite da da bismo dobili Kuću zmaja nakon Igre prestola, morali smo da razvijemo mnogo serija, snimimo mnogo pilot epizoda, i razvijemo gomilu scenarija i dobili smo Kuću zmaja, napominje Blois. „Da biste to uradili ponovo, biće potreban isti napor. Morate razviti mnogo stvari, isprobati stvari. Nikada ne znate šta ćete dobiti. Tako da, trenutno to radimo. Nisam protiv bilo kakvog broja serija. Verovatno postoji prirodna granica koliko serija fanovi žele, ali ja sam otvoren za bilo koji broj sve dok se osećamo zaista dobro u vezi s kvalitetom scenarija i izgledima za uspeh serije.”

Igra prestola je očigledno franšiza koja ima budućnost na HBO-u, ali Blois je oprezan da ne ide prečesto tim putem. Dok je serija Mare of Easttown imala veliki uspeh 2021. godine, kreator Bred Ingelsbi koji ima ekskluzivni ugovor sa mrežom, zauzet je stvaranjem nove serije o kriminalu za HBO umesto Mare nastavka.

WarnerMedia

To znači da, ukoliko ova predstojeća sezona serije Succession bude poslednja, Blois ​​neće razmatrati pravljenje spinof serije.

„Ne verujem“, kaže on. „Uvek kažem ‘nikad ne reci nikad’. Kada smo počeli da pričamo o snimanju prikvela Prestola, to je bilo nešto što HBO istorijski nikada nije radio. Imao sam neke ljude koji su interno govorili: ,,Ovo je ludo. Šta radiš?“ Uz to, mislim da postoji nešto u univerzumu koji je Džordž stvorio, a što otvara mogućnost pravljenja spinof serija. Postoji ogromna istorija, mnogo različitih porodica, mnogo različitih ratova i bitaka. Ne čini mi se da postoji nešto u seriji Succession gde biste rekli „Hajde da pratimo samo ovo dete“ ili šta već. Meni to ne izgleda kao prirodna stvar. Ali ako bi kreator Džesi Armstrong rekao da želi to da uradi, onda bih stao iza njegove odluke.“

Razmatran je povratak serije True Blood, scenaristi iz HBO-a su razvili nekoliko scenarija, „ali ništa što bi se činilo kao da ima svrhe praviti“.

Projekti koji su u toku uključuju Palatu, u kojoj glume Kejt Vinslet, Hju Grant i Andrea Rajzboro. „Reći ću vam, video sam nekoliko snimaka sa Kejt i ona jednostavno živi taj lik i tako je dobra. Tako da sam uzbuđen zbog toga“, kaže Blois.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *