Pogledajte uzbudljivu istinitu priču o novinarskoj istrazi Lorete Meklaflin o ubistvima bostonskog davitelja. 

20th Century Studios je predstavio prvi trejler za svoj triler Boston Strangler baziran na istinitom zločinu, predvođen Oskarovkom Kirom Najtli u glavnoj ulozi (Oskari za najbolju sporednu glumicu u The Imitation Game i najbolju glumicu u Gordost i Predrasude), sa pratećim podkastom Truth and Lies: Boston Strangler u saradnji sa radio mrežom ABC Audio.

Film Boston Strangler će se 17. marta prikazivati na Hulu-u u SAD, i Disney+ kod nas, a njegov prateći podkast će biti emitovan 1. marta.

Po scenariju i režiji Meta Raskina (Crown Heights), Boston Strangler prati Loretu Meklaflin (Najtli), reporterku Record-American novina, koja postaje prvi novinar koji je povezao ubistva bostonskog davitelja. Dok misteriozni ubica ubija sve više žrtava, Loreta pokušava da nastavi svoju istragu zajedno sa koleginicom i prijateljicom Džin Kol (Keri Kun), ali dvojac sabotira seksizam 1960-ih godina. Ipak, Meklaflin i Kol hrabro nastavljaju dalje uz veliki rizik da i same ne budu ubijene, stavljajući živote na kocku u potrazi za otkrivanjem istine.

20th Century Studios

U filmu takođe igraju Alesandro Nivola (Amsterdam), Dejvid Dastmalčijan (Dina), Morgan Spektor (Domovina), Bil Kemp (Džoker) i dobitnik Oskara Kris Kuper (Adaptacija). Producirali su Ridli Skot (Marsovac), Kevin Džej Volš (Kuća Gučijevih), Majkl Prus (American Woman), Džozi Meknamara (Žena koja obećava), Tom Akerli (Ja, Tonja), i Majklom Fotrelom (The Fate of the Furious).

Metov Raskinov produkcijski tim uključuje nagrađivanog režisera i poznatu glumicu, Ridli Skota i Margo Robi. Raskin je ranije govorio o svojoj želji da snimi film kao rođeni Bostonac, pošto je odrastao uz priču o zloglasnom davitelju.

„Pošto sam odrastao u Bostonu, čuo sam za davitelja u veoma apstraktnom smislu, ali nisam znao ništa o detaljima slučaja i pre nekoliko godina sam počeo da čitam o tome i otkrio zaista fascinantnu, potresnu priču. Uvek sam voleo novinarske priče i istražujući slučaj, otkrio sam ove dve novinarke, jedna od njih se zvala Loreta Meklaflin, koja je prva povezala ubistva, i u svom izveštavanju ona je zapravo dala ime bostonskom davitelju. Bila je to zaista monumentalna priča za nju u njenoj karijeri ranih 1960-ih. Bila je veoma ambiciozan reporter na polju kojim dominiraju muškarci i ovo je bila prava prekretnica za nju.“

Truth and Lies: Boston Strangler će uzimati vesti iz arhive ABC News-a i organizovaće nove intervjue sa rođacima onih koji su uključeni u slučaj. Nagrađivani novinar i autor Dik Ler vodiće podkast, koji će biti dostupan besplatno na glavnim platformama za slušanje. 

Trejler možete pogledati ispod:


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *