Nakon što je glumila dijaboličnu vešticu u filmu Doktor Strejndž u multiverzumu ludila, Elizabet Olsen glumi Kendi Montgomeri, koja je optužena za ubistvo sekirom 1980. i kasnije (Spojler!) oslobođena, u novoj seriji Ljubav i smrt. HBOMax je u četvrtak objavio prvi trejler za predstojeću miniseriju.

Serija od sedam epizoda premijerno se prikazuje na HBOMax servisu 27. aprila sa prve tri epizode. Nove epizode ​​će izlaziti jednom nedeljno do 25. maja.

Seriju je kreirao Dejvid E. Keli (Nevine laži, Devet savršenih stranaca, Advokat iz Linkolna). Ljubav i smrt „prikazuje istinitu priču o Kendi i Petu Montgomeriju i Beti i Alanu Goru, dva religiozna para koji uživaju u svom životu u malom gradu u Teksasu… sve dok vanbračna afera ne navede nekoga da uzme sekiru“, piše u opisu.

U stvarnom životu, Kendi Montgomeri je imala aferu sa Alanom Gorom nakon što se sprijateljila sa njegovom ženom, Beti Gor, preko crkve. 13. juna 1980. Beti je pronađena ubijena dok je Alan bio van grada. Udarena je sekirom 41 put. Kendi je optužena za ubistvo Beti, ali se izjasnila da je delovala u samoodbrani nakon što je Beti saznala za aferu svog muža. Kendi je prošla uspešno poligrafsko testiranje i kasnije je oslobođena.

Džesi Plemons glumi Alana Gora, Lili Rejb igra Beti Gor, a Patrik Fugit je Pat Montgomeri. U glumačkoj ekipi su i Kristen Riter, Tom Pelfri, Kir Gilkrist i Elizabet Marvel.

Prošle godine, Džesika Bil je glumila u Hulu miniseriji Candy o istom slučaju. Melani Linski je glumila Beti Gor, a Pablo Šrajber Alana Gora.

Pogledajte trejler za Ljubav i smrt u nastavku.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *