Kris Makarti, izvršni direktor Paramount Global-a koji je prošle godine počeo da vodi Showtime kompaniju, pravi nove planove za franšize popularnih serija. Novi izvršni direktor za ujedinjene kompanije Paramount+ i Showtime dao je takođe i zeleno svetlo za politički triler sa Džordžom Klunijem koji je izvršni producent i reditelj. 

Makarti, koji je zaslužan za širenje Yellowstone franšize Tejlora Šeridana za striming servis, planira nastavke za dve poznate drame Showtime-a – Dekster i Milijarde – sa više projekata koji su u pripremi. 

Striming servis razvija čak četiri serije povezane sa franšizom Milijarde — uključujući Millions i Trillions — delo izvršnih producenata Brajana Kopelmana i Dejvida Levijena. Tvorci serije Milijarde sarađuju sa Showtime-om od 2019. godine, a finansijska drama je originalna serija sa najdužim stažom.

Što se tiče Dekstera, Mekarti je u ponedeljak najavio da je Showtime prešao direktno na prikvel Dexter: Origins koji će ispričati priču o poreklu serijskog ubice Majkla S. Hola koji se prvi put pojavio u seriji na Showtime-u 2006. kao antiheroj koga su gledali milioni.

Showtime dodatno razvija i seriju Dexter: New Blood, koja će ,,predstaviti Deksterovog sina Harisona“, oslanjajući se na Dekster franšizu koja će i dalje pratiti neke od najpoznatijih likova serije. Ovo uključuje nezaboravnog Trinity ubicu Džona Litgoua. Tvorac Dekstera Klajd Filips, koji pravi New Blood i bio je izvršni producent za prve četiri sezone (uključujući i onu u kojoj je bio Trinity), nadgledaće pravljenje franšize za Showtime.

Showtime je pokušao da oživi Dekstera nastavkom New Blood, koji je pomogao da se popravi reputacija serije čije se originalno finale smatralo jednim od najgorih u istoriji televizije. New Blood je postigao veliki uspeh u gledanosti što se tiče malih ekrana i strimovanja. Filips je rekao da će odustati od svega kako bi napravio novog reprezentativnog lika nakon Deksterovog sina, Harisona. „Da, mnogo toga bih želeo da istražim. Još uvek nemam dozvolu od Showtime-a da to istražujem. Ali ako bi pozvali – slično kao što je Geri Levin pozvan da uradi ono što je postalo New Blood – i rekli da želimo da uradimo seriju pod nazivom Harrison, odustao bih od svakog projekta i rekao može“, rekao je u januaru 2022. nakon krvavog finala u kojem je (spojler!) Dekstera ubio njegov sin. Filips radi za Showtime pod ugovorom od 2021. godine.

Evo kako Showtime opisuje Dexter Origins: Serija će „dramatizovati mladog Dekstera Morgana na početku njegove tranzicije u serijskog ubicu i osvetnika kakav će postati. Smeštena u Majamiju koji je bio leglo pravih serijskih ubica u to vreme, serija će početi kada Dekster diplomira na koledžu i pridružuje se Miami Metro-u, gde upoznaje mlađe verzije mnogih likova koje smo upoznali u originalnom Deksteru. I, naravno, serija će se takođe fokusirati na Dekterovu porodicu, uključujući živog Harija i opasnu tinejdžerku Deb.

Druga sezona New Blood, fokusiraće se na Deksterovog sina, Harisona, koji je preživeo burno ponovno upoznavanje sa ocem i pobegao u Njujork, gde mora da se bori sa sopstvenom nasilnom prirodom i porivom da ubija kao njegov otac. Dexter: New Blood će biti blizak tematici i scenariju originalne serije, ali kroz drugačiju perspektivu.

Mekarti je predstavio strategiju franšize krajem prošlog meseca kada je potvrdio spajanje Showtime-a sa Paramount+. „Već smo započeli razgovore sa našim produkcijskim partnerima o tome koji sadržaj ima smisla da ostane i koje serije imaju potencijal da postanu franšize“, rekao je on. Čitav univerzum Milijardi, ako ga tako možemo nazvati, ima četiri serije koje su trenutno u razvoju van glavne serije. 

Milijarde: Majami je smešten u svetu privatne avijacije, gde klijentela veruje da pravila društva, vlade, pa čak i gravitacije ne važe za njih, a sve to zbog bogatstva zarađenog na ko zna koji način, noćnog života, dilovanja, dok se voze na talasu trgovine kriptovalutama koji je trenutno aktuelan, i gde svako može da se obogati preko noći. Kopelman i Levijen pišu scenario.

Milijarde: London posluje u svetu finansija Ujedinjenog Kraljevstva. Milioni govore o 30-godišnjim finansijskim mogulima koji gaze preko mrtvih da bi uspeli na Menhetnu; a Trilioni je drama zasnovana na fiktivnim pričama o najbogatijim ljudima na svetu.

„Ostajemo fascinirani ljudima čije ambicije nemaju granice i koji misle da zakoni civilizacije i prirode ne važe za njih“, rekli su Kopelman i Levijen. „Majami je vitalan i živopisan grad gde superbogati imaju najveći uticaj. Uzbuđeni smo što ćemo svima pokazati šta se zaista dešava tamo.“

Showtime je vlasnik svih Dekster i Milijarde spinofa, a Makarti je odlučio da se reši serija sa lošim performansama, uključujući serije American Gigolo i Let the Right One In i pokušaće da da šansu više od 20 starih naslova, među kojima je i prva sezona Kopelmanove antologije Super Pumped. Ova strategija je deo većeg plana da se proširi opus Paramount+ jer se Paramount Global takmiči sa Netfliksom, Disney+ i Warner Bros. Discovery.

Vlasnici su takođe doneli odluku da umesto da plate taksu za licenciranje i emituju dramu Homeland Hauarda Gordona i Aleksa Ganse, koja je u vlasništvu Diznija, naprave sopstvenu seriju sličnog zapleta. Stiže politički triler na sličnu temu pod nazivom The Department, u kojem će Džordž Kluni biti izvršni producent i režiser. Serija je zasnovana na popularnoj francuskoj drami, a produciraju je Smokehouse Pictures Klunija i Granta Heslova i MTV Entertainment Studios. MTV studio takođe stoji iza svih Šeridanovih serija, uključujući i Yellowstone franšizu.

The Department, zasnovan na briljantnoj seriji The Bureau, ići će stopama Homelanda, jedne od najgledanijih serija koje su postale brend na Showtime-u“, rekao je Mekarti: „Baš kao što je Homeland podigla globalnu špijunažu na novi nivo, The Department će odvesti gledaoce još dublje u svet intriga komplikovanih likova koji se bore sa sopstvenim demonima dok rešavaju egzistencijalne pretnji naciji i svetu. Očekuje se da produkcija počne ove godine, ali se još uvek ne zna ko će pisati scenario.

Showtime-ov spisak serija za objavljivanje uključuje Yellowjackets, i predstojeću komediju Eme Stoun The Curse i The Chi. Nejasno je da li će se planirana serija Mr. Ripley emitovati na TV-u ili će se kupovati zajedno sa serijom Three Women, od koje je Mekarti odustao prošle nedelje. Sudbina serija Love That for You, The L Word: Generation Q i talk show emisije Ziwe se još uvek ne zna.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *