Amazon se udružio sa dj2 Entertainment kompanijom Dmitrija M. Džonsona u velikom ugovoru o pravima za snimanje dugometražnog filma Tomb Raider, serije koju će pisati talentovana Fibi Voler-Bridž i najmanje jedne video igrice u franšizi Lare Kroft.

Ideja je da se izgradi povezani svet Tomb Raider-a, sa video igricom, serijama i filmom koji su međusobno povezani, slično onome što je Marvel već postigao. Tomb Raider video igra je najavljena u decembru, a dodatne igre u franšizi se smatraju verovatnim.

Ovo je jedan od najvećih projekata u Amazonu nakon Gospodara prstenova. Poređenja radi, procenjuje se da je Amazon potrošio 250 miliona dolara samo na prava na Gospodara prstenova, pri čemu je taj ugovor pokrivao višesezonsku seriju (The Rings of Power), kao i spinof serije.

Dobitnica Emija, Voler-Bridž, ne planira da glumi u TV adaptaciji koju će pisati za Amazon. Pored pisanja, Voler-Bridž će biti producent projekta, zajedno sa bivšim šefom komedije i drame za Prime Video, Rajanom Andolinom i Amandom Grinblat. Andolino i Grinblat su pokrenuli sopstvenu produkcijsku kompaniju i imaju ugovor sa Amazonom. Dmitri M. Džonson će takođe biti producent preko svoje dj2 kompanije.

Amazon

Voler-Bridž je ranije trebala da se pojavi u drugoj seriji na Amazonu, u akcionom trileru „Gospodin i gospođa Smit“, koju piše Donald Glover, ali je glumica napustila seriju nakon što se njena vizija projekta razlikovala od pristupa Glovera.

Voler-Bridž je i dalje veoma poželjna kao pisac nakon velikog uspeha Amazonove serije Fleabag. Pošto se njen početni trogodišnji ugovor bližio isteku krajem prošle godine, izvori napominju da joj se Amazon agresivno obratio oko obnavljanja pakta. Na velikom ekranu će se uskoro pojaviti zajedno sa Harisonom Fordom u filmu Indijana Džons 5.

Voler-Bridž je velika obožavateljka Tomb Raider-a i želela je da bude uključena u stvaranje serije, a za film i video igru će biti zadužen neko drugi.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

Velibor

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *