Najavljivani biografski film muzičke legende Madone odlazi u zaborav. Projekat, koji je Madona nameravala da sama režira, više nije u razvoju u Universal Pictures-u. 

Spekulacije o otkazivanju filma počele su odmah nakon što je Madona prošle nedelje najavila svetsku turneju koja publiku vodi kroz etape njene karijeru — rasprodala je koncerte u Njujorku, Londonu, Parizu i drugim gradovima za nekoliko minuta. Insajderi koji poznaju Madonu rekli su da je njen jedini fokus turneja, ali ona ostaje posvećena snimanju filma o svom životu jednog dana. Predstavnici Universal Pictures-a odbili su da komentarišu novonastalu promenu.

Film bi bio omaž pevačicinoj karijeri, koja traje skoro četiri decenije, sa osvrtom na njene proboje u svet umetnosti, filmova i mode. Pojavila se na muzičkoj sceni 1980-ih i etablirala se kao kraljica popa sa najprodavanijim albumima kao što su Like a Virgin, True Blue i Like a Prayer. Na kraju je otišla putem Holivuda, gde je režirala i glumila u igranim filmovima.

 

Od prošlog juna, dobitnica Emija i Zlatnog globusa Džulija Garner je bila favorit za ulogu Madone nakon audicija u kojima su se mnoge mlade zvezde takmičile, uključujući zvezdu Euforije Aleksu Demi, Bibi Reksu, Florens Pju i Odesu Jang. Prema tadašnjim izvorima, one su učestvovale u intenzivnim koreografijama – ponekad i do 11 sati dnevno u takozvanom ,,muzičkom kampu”, sa Madoninim koreografom, nakon čega su plesale i sa Madonom.

Iako je najavljen 2020. godine, na filmu se radilo do kraja 2022. Madona je radila na dva nacrta scenarija koji obuhvataju velike periode njenog kreativnog i privatnog života. Prva verzija scenarija je napisana sa oskarovkom Dijablom Kodi. Erin Kresida Vilson (režirala Secretary, Devojka u vozu) je uzela drugi pas. Ejmi Paskal je bila zadužena za produciranje filma, po scenariju koji su napisale Erin Kresida Vilson i Madona. 

Izvori tvrde da nijedan od mnogih nacrta scenarija nije bio kraći od 180 stranica. To je značilo da bi se film možda podelio na dva dela ili bi se pravila mini serija. „Imate 40 godina karijere, veoma je teško to staviti u jedan film“, rekao je izvor.

Što se tiče Madone, ona je rekla u vreme najave projekta 2020. godine: „Želim da prenesem neverovatno putovanje na koje me je život odveo kao umetnika, muzičara, plesača – čoveka, koji pokušava da uspe u svetu.“

Predsednica Universal Filmed Entertainment Group Dona Lengli započela je ovaj projekat sa producentkinjom Ejmi Paskal. Sara Zambreno i dugogodišnji menadžer Madone Gaj Oziri bili su postavljeni za izvršne producente. Projekat bi označio ponovno okupljanje Madone i Paskala, koji su zajedno radili na bejzbol klasiku iz 1992. godine A League of Their Own.

Madona ima dva dugometražna filma pod svojim imenom kao rediteljka: Filth and Wisdom, dramu iz 2008. smeštenu u Ujedinjenom Kraljevstvu, i W.E. iz 2011. godine, istorijsku romansu o abdikaciji kralja Edvarda VIII sa britanskog prestola koji se oženio Amerikankom Volis Simpson.


Dopao vam se tekst? Podelite ga sa prijateljima!

0 Comments

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *